Anlık Bildirim

Analiz : Telefon özellikli tabletlere olan ilgide artış var

Analiz : Telefon özellikli tabletlere olan ilgide artış var

Günümüzde artık bir akıllı telefon yanında bir de tablet taşıyan kullanıcıların sayısı oldukça fazla ve bu bakımdan her ikisini bir arada sunan Phablet sınıfına yoğun bir ilgi var. Ancak bu ilgi bir sınıfı daha öne çıkarmaya başladı. 

IDC tarafından Asya-Pasifik ülkelerinde yapılan yeni bir analize göre yılın ikinci çeyreğinde Japonya hariç bu bölgede toplam 13.8 milyon adet tablet sevkiyatı yapıldı ve bunların yüzde 25'i telefon özelliği taşıyor. Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde ise bu oran yüzde 50 seviyesine kadar çıkabiliyor. Yıllık bazda artış ise yüzde 60 civarında.

Kullanıcıların büyük tablet cihazlarını kulağına götürerek telefon görüşmesi yapması biraz garip karşılandığı için bu tür cihazlara ilginin olmadığı sanılıyordu. Ayrıca piyasada amiral gemi modeli tarzında böyle bir tablete rastlamak da mümkün değildi. Ancak görülüyor ki özellikle Çinli üreticilerin de etkisiyle Asyalı tüketiciler büyük boyutlu da olsa elindeki tabletin telefon özelliği olmasına dikkat ediyor. 

Sadece Android tabletlerde telefon özelliği olduğu için elbette iOS veya Windows tabletlerin bu yüzde 25 oranında yer almadığını hatırlatalım. Bu artan ilginin gelecekte pazarı nasıl şekillendireceği bilinmez ancak analizde telefon özellikli tableti olan her kullanıcının mutlaka telefon görüşmesi yaptığı varsayımının yapılmaması gerektiği de not düşülmüş.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim