Anlık Bildirim

Analiz : Yılın ikinci çeyreğinde 55 milyon tablet sevkiyatı gerçekleşti

Analiz : Yılın ikinci çeyreğinde 55 milyon tablet sevkiyatı gerçekleşti

Gelecek yıl itibariyle tablet satışlarının PC satışlarını geçeceği öngörüleri yapılsa da bu yıl tablet pazarında bir durgunluk sözkonusu ve inişli çıkışlı bir grafik yaşanıyor. Yılın ikinci çeyreği itibariyle yapılan analizler de bunun göstergesi. 

Sektörün iki devi Samsung ve Apple'ın tablet satışlarındaki değişiklik genel pazarı doğrudan etkileyen en önemli unsur. Ayrıca Phablet segmentindeki akıllı telefonların küçük ekranlı tablet modellerinin satışını düşürmesi de diğer bir unsur.

Digitimes tarafından yapılan analize göre yılın ikinci çeyreğinde toplamda 55.06 milyon adet tablet satışı yapıldı. Çeyrek bazda yüzde 4.5 düşüş yaşanırken, yıl bazında ise yüzde 17.9 artış sözkonusu. 

Bu çeyrekte iPad satışları yüzde 10 düşerek 14.1 milyon olarak gerçekleşirken, diğer markalar toplamda 18.96 milyon adet tablet satışı gerçekleştirdi. Çinli ucuz tablet modelleri ise 22.3 milyon satış rakamına tutundu.

Küçük ekranlı tablet satışları düşerken 10 inç ve üzeri tablet satışlarında ise artış görüldü. Tayvanlı tablet üreticileri dev markalar için 20 milyon tablet banttan çıkarırken, toplam sevkiyatın ise yüzde 66'sına imza attı. 

Yılın ilk çeyreğindeki analizler ikinci çeyrek için yükseliş öngörüyordu ancak bu gerçekleşmedi. Dönemsel bazı durgunluklar ve tedarik zincirlerinde yaşanan üretim sıkıntıları da yavaşlamanın sebepleri arasında. Ancak yılın ikinci yarısı için pazarda büyüme bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim