Anlık Bildirim

Android tarafının en güçlüsü : Nexus 9

Android tarafının en güçlüsü : Nexus 9

Google'ın artık etkinlik yapmadan lanse etmeye başladığı Nexus programında Nexus 6 akıllı telefonundan sonra Nexus 9 tableti de sessiz sedasız resmiyet kazandı. Beklendiği gibi HTC imzasını taşıyan Nexus 9 modeli Android tarafının da en hızlısı olmaya aday.

Modeli bu kadar önemli yapan NVIDIA'nın 64-bitlik çift özelleştirilmiş çekirdekli Tegra K1 yongasetini taşıyor olması. Güç tüketimi nedeniyle firmanın ana akım tablet modellerinde kullanmak istemediği Denver kod adlı yongaseti anlaşılan bu konuda bazı optimizasyonlar görmüş zira model 6700mAh gücündeki batarya ile 9 saat kullanım süresi sunuyor.

2.3GHz saat hızında çalışan TEgra K1, 192 Cuda işlem birimli GeForce ile birlikte geliyor. Tegra K1 Denver yongaseti halen benchmark skorlarında en tepedeki yerini koruyor. Ayrıca Android 5.0 Lollipop ile gelen optimizasyonlar ile modelin eline bir müddet su dökebilen bir rakip çıkamayacak gibi görünüyor.

8.9 inçlik bir ekrana sahip olan Nexus 9, 2048x1536 piksel çözünürlük sunuyor. RAM seviyesi 2GB'da tutulan cihaz Nexus 6'nın aksine 16GB ve 32GB kapasite seçenekleri sunuyor. 

Modelin alüminyum çerçeve ve plastik kasa birleşiminden oluşan bir tasarımı mevcutken, kalınlık 7.9mm, ağırlık ise 425gr olarak belirlenmiş. Modelde 3 renk seçeneği mevcut.

Nexus 9 WiFi versiyonu 16GB-399$, 32GB-479$ olarak, LTE versiyonu ise 32GB-599$ olarak 12 Kasım itibariyle Google Play, Amazon, Best Buy gibi ABD'li perakende zincirlerinde satışa sunulacak. Sonrasında ise diğer ülke pazarlarına çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1153 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, google ve htc nexus 9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim