Anlık Bildirim

CES 2013 : Az gelişmiş ülkelerdeki çocuklara yönelik OLPC tablet PC modelleri ortaya çıktı

Her Çocuğa Bir Dizüstü - OLPC temasıyla kurulan ve az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin öğrencilerine düşük fiyatlardan dizüstü cihazlar sağlamayı planlayan organizasyon, nihayet uzun zaman sonra beklenen modellerini gün yüzüne çıkardı.

Gerek donanım maliyetleri gerekse boyutları nedeniyle bir türlü istenen seviyeye gelemeyen OLPC konsepti, artık çok düşük maliyetlerle tatmin edici ürünler ortaya koyabiliyor. Ayrıca enerji sarfiyatı düştüğü için manuel dinamo gibi entegre alternatif enerji kaynaklarının da önü açılıyor.

Organizasyonun OLPC XO-4 adını verdiği tablet PC, 1.2GHz saat hızında çalışan Marvell Armada işlemcisi ve Linux tabanlı bir işletim sistemi üzerinde yükseliyor. Gelecek hafta detayları açıklanacak olan ürün 10000 adetlik satışlarda 206$ fiyat etiketine sahip olacak. Mart ayında hacimli üretime geçmek isteyen organizasyon, parti miktarı arttıkça fiyatta da indirime gidebilecek. Filistin, Madagaskar, Kongo gibi ülkelerde organizasyonun çalışmaları bulunuyor ve ürün de yine bu bölgeleri amaçlıyor. Model son kullanıcıya ulaşmayacak.

Diğer bir üzerinde çalışılan ürün ise tablet formundaki XO Touch. Hem son kullanıcı hem de gelişmekte olan ülke pazarları için tasarlanan bu tablet donanım itibariyle rakiplerinden ayrılmıyor. Yaklaşık 4 yıl önce ortaya atılan konsept ilgi çekmiş ve ne zaman pazara sunulacağı merakla beklenir olmuştu. Ancak geçen yıl XO Tablet 3.0 projesi iptal edilince, umutlar bu yeni modele kalmıştı. 

XO Tablet modelinin ilginç tasarımı epey dikkat çekeceğe benziyor. Modelde 1.6GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 7 inçlik 1024 x 600 piksel çözünürlükte ekran, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, microSD kart yuvası, WiFi, HDMI, 3800mAh batarya, 2MP arka / 1.3MP ön kamera, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi şeklinde özellikler mevcut.

Sedece çocuk ve öğrencilere hitap edecek olan tabletin kullanıcı arayüzü ise OUYA'dan tanıdığımız tasarımcı Yves Behar tarafından yapılıyor. 

XO Touch ilk olarak ABD'de satışa çıkacakken fiyatına dair bir bilgi yok. Ancak XO Tablet 3.0 modelinin 100$'dan satılması planlanıyordu. Bu modelde benzer bir fiyata sahip olacaktır.
CES 2013 : Az gelişmiş ülkelerdeki çocuklara yönelik OLPC tablet PC modelleri ortaya çıktı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim