Anlık Bildirim

Foxconn, Android ve Chrome cihazları için Microsoft ile patent anlaşması imzaladı

Foxconn, Android ve Chrome cihazları için Microsoft ile patent anlaşması imzaladı

Google'ın Android işletim sisteminin dağıtımından herhangi bir lisans ücreti almadığı biliniyor. Ancak teknoloji dünyasında Android işletim sisteminden lisans anlamında en büyük karı elde eden firma Microsoft.

Activesync adlı email verilerinin senkronizasyonuna imkan veren uygulama ile LCD ekranlarda görüntünün iyileştirilmesini sağlayan ClearType fonksiyonunun patentini alan Microsoft, bunları kullanan Android ve Chrome OS cihaz üreticilerine lisans ücreti ödemeleri konusunda uyarı göndermeye başladı ve neredeyse yüzde 90'ınını anlaşma masasına oturttu. 

Samsung, HTC, Wistron, Quanta, Acer ve General Dynamics Itronix gibi firmalarla anlaşma masasına oturan Microsoft bu firmalardan 5-15$ arasında değişen cihaz başı lisans ücreti almaya başladı.

Microsoft'un lisans anlaşması yaptığı son firma ise Foxconn'un çatı firması Hon Hai oldu. Hon Hai, Foxconn üzerinden çeşitli Android ve Chrome OS cihazları üretmekteydi. Bu bakımdan Microsoft'un kapsama alanına girmişti.

Firma yaptığı açıklamada tüketici elektroniği sektörünün yüzde 40'ının üretimini yapan Hon Hai ile lisans anlaşması yapmaktan memnuniyet duyduklarını ve geliştirdikleri teknolojilerini firmaların kullanımına sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
933 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Tablet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim