Anlık Bildirim

Google, Project Tango tablet modelini görücüye çıkarttı

Geçtiğimiz Şubat ayında Project Tango kod adlı akıllı telefonunu tanıtan internet dünyasının büyük ismi Google, şimdi de kısa süre önce bilgileri gelen geliştiricilere özel tablet modelini görücüye çıkarttı.
Nvidia ile ortak çalışmalar sonucunda geliştirilen Project Tango tablet modeli, teknik olarak Tegra K1 işlemci (129 programlanabilir GPU çekirdeği), 7-inç ekran, Android KitKat işletim sistemi, 4GB RAM, 128GB depolama birimi, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE ve 4G LTE kablosuz bağlantı birimleri gibi teknik detaylarla karşımıza çıkıyor. Diğer benzerlerinden taşıdığı Kinect benzeri üç boyutlu sensörleri, hareket algılayıcı mekanizmaları ve özel kodlanmış kameraları (120 derece görüş açısına sahip 2 mikrometre piksel ön kamera) ile ayrılan tablet, bu teknik donanımlarıyla bulunduğu ortamın üç boyutlu haritasını çıkartabiliyor ve bu taramalara derinliği de dahil edebiliyor. Google'ın Gelişmiş Teknoloji ve Proje - ATAP grubunun arkasında yer aldığı Tango projesi, hatırlayacağınız üzere mobil cihazlara uzay ve hareket konusunda insan benzeri anlayış kazandırmak ve böylece mobil tecrübeyi bir adım ileriye götürme amacını taşıyor.
Geliştiricilere özel olarak sınırlı sayıda hazırlanan tablet bilgisayarın fiyatı ise 1024$ seviyesinde. Tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim