Anlık Bildirim

"Google çift işletim sistemli melez tabletlerden rahatsız"

'Google çift işletim sistemli melez tabletlerden rahatsız'

Microsoft ve Intel'in katkılarıyla hem Windows hem de Android işletim sistemini birarada çalıştıran melez tablet PC modellerine daha sık şahit olmaya başladık. Durgun giden PC pazarına yeni bir soluk aldırmak için geliştirilen projede sürpriz bir engelin ortaya çıktığı rapor ediliyor.

Digitimes tarafından bazı Çinli kaynaklara dayandırılarak verilen haberde, Asus'un CES 2014 fuarında lanse ettiği çift işletim sitemli Transformer Book Duet tabletinin piyasaya çıkışı Google tarafından engellenmiş durumda.

Kaynaklar Google'ın çift işletim sistemli tabletlere sıcak bakmadığını belirtiyor. Hatta geçen yıl piyasaya çıkması beklenen Samsung ATIV Q melez tablet modelinin de aynı sebepten ötürü rafa kalktığı dile getiriliyor.

Konu ile ilgili Google veya üretici firmalar tarafından dile getirilmiş resmi bir açıklama yok. Google'ın saf bir Android tecrübesi istediği uzun süredir biliniyor ve firma aynı cihazda alternatif bir işletim sistemi olarak Android kullanılmasına sıcak bakmıyor. 

Ancak bu düşüncenin cihazların piyasaya çıkışını engelleyecek kadar ciddi bir hale gelip gelmediği bilinmiyor. Bunun yanında Google'ın neden lansman sırasında sessiz kaldığı ve satış döneminde müdahale ettiği de merak konusu. 

Yine de geçmişte Google'ın bu tür davranışlarına rastladık. Önceki yıllarda Çin'de Android işletim sisteminin değiştirilmiş bir versiyonunu kullanan bir akıllı telefonun piyasaya çıkışına Google müdahale etmiş ve Android tecrübesine zarar vereceğini dile getirmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim