Anlık Bildirim

Huzurlarınızda Samsung'un Android tableti: P1000 GALAXY Tab

Apple'ın iPad'i teknoloji meraklılarıyla buluşturmasının sadece 2 ay sonrasında 2 milyonluk satış barajının aşılması üzerine firmanın güçlü rakiplerinin tablet pazarıyla ilgilenmeye başladıklarını söylemek pek de yanlış sayılmaz. Samsung, LG Mobile ve RIM (BlackBerry) gibi cep telefonu pazarında iddialı isimler ard arda yeni tabletler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini bizzat açıklamışlardı. Bu sırada Samsung'un tabletiyle ilgili her geçen gün çeşitli spekülasyonlar öne sürülüyordu ta ki bugüne dek. Samsung, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlediği etkinlik kapsamında GT-P1000 Galaxy Tab'ı resmen duyurdu. Şimdi GT-P1000 Galaxy Tab'ın tasarımına ve teknik detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.

Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab

Öncelikle 190.09 x 120.45 x 11.98 mm ebatlarında ve 380 gram ağırlığında dizayn edilen Galaxy Tab'ın ön yüzünde görüntülü görüşme için kamera ve dört adet dokunmaya duyarlı tuş, arka yüzünde anı yakalamak için dijital kamera ve hemen yanında led flaş, üst kısımda 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısımda hoparlör ve 30 pinlik şarj girişi, sağda mikrofon ve solda ses tuşları, cihazı açma - kapama tuşu, microSD ve standart sim kart girişleri konumlandırıldığını görmekteyiz.

1 GHz frekansında çalışan ARM Cortex A8 işlemciden, 512 MB RAM'den ve PowerVR SGX540 grafik biriminden güç alan Galaxy Tab, Google'ın gün geçtikçe popülaritesi artan, daha fazla üretici tarafından kullanımı tercih edilen mobil işletim sistemi Android'in 2.2 (Froyo) sürümüyle ve Adobe Flash Player 10.1 desteğiyle geliyor. Dört band (850 / 900 / 1800 / 1900) GSM şebekesi ve kullanıcılara daha hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSDPA (7.2 Mbps) / HSUPA (5.76 Mbps) ile uyumlu çalışan Galaxy Tab'ın kuşkusuz en önemli artılarından birisi cep telefonu işlevi de görmesi. Konuşmak için Bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık veya hands-free (eller serbest) modunu kullanabiliyorsunuz. Ancak standart cep telefonları gibi Galaxy Tab'ı kulağınıza dayayıp konuşamıyorsunuz. Zaten yolda yürürken tableti ele alıp konuşmaya çalışmak ilginç olurdu.

Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab

Samsung, Galaxy Tab'da 7 inç (~17.78 cm) boyutunda ve 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde (WSVGA) dokunmatik TFT ekrana yer vermiş. Önceki söylentilerin aksine dokunmatik ekranın SuperAMOLED olmaması bazı teknoloji meraklılarını üzebilir. Zira SuperAMOLED ekranlar daha az güç tüketmelerinin yanısıra daha yüksek kontrast oranı sunuyorlar. Cihaza ışık sensörünün, ivme sensörünün ve jiroskop sensörünün eşlik ettiğini belirtelim.

Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab
Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab

16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili flash bellek seçeneğiyle satışa sunulacak olan Android tabletin kapasitesini yetersiz kaldığı durumlarda microSD kartlar aracılığıyla 32 GB'a kadar yükseltebiliyoruz. WI-FI 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0 ve aGPS gibi zengin bağlantı seçeneklerini bünyesinde barındıran tabletin ön yüzündeki kamera 1.3 megapiksel, arka yüzündeki kamera ise 3.2 megapiksel çözünürlüğünde. 3.2 megapiksellik kamerada otomatik odaklama ve loş ortamlarda çekim için led flaş unutulmamış. Full HD (1080p) video oynatabildiği ve dünyanın DivX sertifikalı ilk tableti olduğu söylenen P1000 Galaxy Tab son olarak 4000 mAh'lık bataryaya sahip. 4000 mAh bataryanın 7 saate kadar video oynatımı için yeterli olduğu bildiriliyor.

Samsung, GT-P1000 Galaxy Tab'ın eylül ortalarına doğru Avrupa'da, yıl sonuna doğru Amerika ve Asya'da boy göstereceğini belirtmekte. Fiyatla ilgili bilgi ise henüz bulunmuyor.

Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab
Samsung'un Android tableti: GALAXY Tab

Tüm fotoğraflar için tıklayın
Basın duyurusu için tıklayın

 

Samsung P1000 Galaxy Tab reklamı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
61475 kez okundu.
26 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, microsd ve
2 etiket daha Samsung almanya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim