Anlık Bildirim

MWC 2014 : Huawei'den 7.1mm kalınlığa sahip 7 inçlik MediaPad X1 tablet modeli

MWC 2014 : Huawei'den 7.1mm kalınlığa sahip 7 inçlik MediaPad X1 tablet modeli

CES 2014 fuarında yeni yıla hızlı bir giriş yapan Huawei, MWC 2014 etkinliğinde de hız kesmeden farklı kategorilerdeki ürünlerini lanse etti. Fitness takip cihazı ve akıllı telefondan sonra bu kez sıra tablet modellerindeydi.

Firmanın lanse ettiği yeni tablet modeli MediaPad X1 adını taşıyor ve 7 inçlik IPS ekranında Full HD çözünürlük sunuyor. Huawei yeni tablet modeli ile ilgili oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Her ne kadar telefon özellikli bir tablet modeli olsa da Huawei yeni cihazını Phablet olarak niteliyor ve dünyanın en ince 7 inçlik Phablet modeli olduğunu belirtiyor.

7.13mm kalınlığa sahip olan MediaPad X1, aynı zamanda 239gr ile en hafif ve yüzde 80 ekran-ön panel oranı ile de en dar 7 inçlik tablet konumunda. Bu rekorlara rağmen cihaz alüminyum kasası içerisinde iddialı özelliklere sahip.

Huawei MediaPad X1 modeline Kirin 910 yongaseti güç veriyor. Kirin 910 yongaseti 28nm fabrikasyon sürecine sahip ve Cortex-A9 tabanlı 4 çekirdek 1.6GHz saat hızına kadar çıkabiliyor. Beraberindeki Mali-450 grafik birimi ise Full HD çözünürlükte ve 60Hz tazeleme hızında akıcı bir şekilde 3D içerik oynatımı sağlayabiliyor. 

Huawei cihazın arka kısmına 13MP çözünürlükte Sony Exmor R kamera, ön kısmına da 5MP çözünürlükte bir kamera koyarak rakiplerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor.

Cihazın 5000mAh gücündeki bataryası da kullanıcıyı tatmin edecek sürelere sunuyor. Bekleme modunda 21 gün dayanabilen cihaz, sürekli kullanımda 5 güne kadar idare edebiliyor. Sürekli video oynatımında ise kullanım süresi bir güne yaklaşıyor. 

Cihazın telefon özelliği ise GSM şebekelerinin yanında 3G ve 4G LTE altyapılarına da destek sunarak geniş bir kullanım bölgesini hedeflemiş oluyor. Cihazın işletim sistemi ise Android 4.2.

Huawei MediaPad X1 gelecek ay itibariyle Çin, Rusya, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Japonya ve Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulacak. Huawei'nin MediaPad X1 ile Nexus 7 2013, Kindle Fire 7 HDX gibi 7 inç kategorisinin önemli oyuncuları ile rekabet edeceği belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9441 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, huawei
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim