Anlık Bildirim

Microsoft, Windows RT lisans bedelini üreticiler için ortalama 85$ olarak belirledi


Yıl sonunda hem masaüstü/dizüstü hem de tablet segmentinde iddialı bir çıkış yapmaya hazırlanan Windows 8 işletim sistemini taşıyacak ürünlerin muhtemel fiyatlarının ne olabileceği bir süredir merak ediliyordu. Fiyat seviyesi ile ilgili ilk işaretler gelmeye başladı.

Computex 2012 fuarında üreticilerle görüşme yaparak, Microsoft lisanslama stratejisini araştıran Vr-zone firması, özellikle ARM işlemcili tabletlere hitap edecek Windows RT sürümü için, beklendiği gibi 35 dolarlık bir ücret değil ortalama 85$ olacak bir ücret talep edileceğini ortaya çıkarmış.

Android işletim sistemi Google tarafından bedelsiz olarak dağıtılıyor. Keza iOS için de bir lisans bedeli haliyle yok. Bu durumda Microsoft'un rekabetçi bir lisanslama stratejisi uygulaması bekleniyordu. 

Örneğin NVIDIA'nın üretim maliyeti 100$'ı geçiyor. Buna Microsoft'un lisans bedeli de eklenince 185$ doğrudan fiyata bindiriliyor. Diğer masraflar da hesaba katılınca 500$ altında bir Windows RT tablet bulmak neredeyse imkansız hale gelecek.

Üreticiler giriş seviyesi Windows RT tabletlerin 549$-799$ arasında seyredeceğini vurguluyor. Üst seviye olanlar ise 899$'a kadar çıkabilecek.

ASUS/Google ortaklığının 200$ civarındaki Nexus tabletle piyasaya gireceği düşünüldüğünde, fiyatlandırma açısından Windows tabletlerin önüne ilk engel çıkmış olacak. Rekabetin gidişatına göre Microsoft'un lisans bedelini düşürmesi de mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2932 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, uygulama haber ve windows 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim