Anlık Bildirim

Microsoft, stylus kalem üreten N-Trig firmasını satın aldı

Microsoft, stylus kalem üreten N-Trig firmasını satın aldı
 
Son günlerde Build 2015 Geliştiriciler Konferansı kapsamında yaptığı tanıtımlar ile adından söz ettiren Microsoft, ayrıca İsrail merkezli stylus kalem üreticisi N-Trig firmasını da satın aldığını resmi olarak duyurdu.
Microsoft'un Surface Pro 3 ile Surface 3 tablet modelleri için de stylus kalemler üreten ve diğer müşterileri arasında HTC, Asus, Sony ve Acer gibi dünya devleri bulunan N-Trig, bu satın alma sonucunda artık Microsoft'un İsrail'deki araştırma ve geliştirme merkezinde çalışmalarına devam edecek. 1999 yılında kurulan ve 150 personeli bulunan şirket, özellikle dijital stylus kalem teknolojileri ve el yazısı tanıma sistemleri açısından da çok önemli patentleri elinde bulunduruyor. Bu satın alma sürecinin de özellikle bu açından çok büyük bir önemi bulunuyor.
Bu konuda resmi bir açıklama gelmese de şirketin %6'sına sahip olan ve bunun için 30 milyon dolar ödediği belirtilen Microsoft, böylece Surface Pro 4 gibi olası gelecek modellerinde çok daha gelişmiş çözümler hazırlayabilir ve eğer tahminler / dedikodular doğru çıkarsa stylus kalemli bir iPad Pro modelinin karşısına oldukça güçlü şekilde çıkabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim