Anlık Bildirim

Microsoft'tan e-ink ekrana sahip tablet klavyesi

Microsoft'tan e-ink ekrana sahip tablet klavyesi
 
Bugün tabletlerin bir çoğu internette gezinme, ofis uygulamaları ve mail alıp gönderme gibi işlemlerin üstesinden gelebiliyor. Sanal klavyeler ise bu tarz işlemlerde kullanım deneyimini kötü etkiliyor, ancak fiziksel klavye ancak bu problemi de çözen fiziksel klavye aksesuarları mevcut.
Microsoft ise fiziksel klavye aksesuarlarına yeni bir bakış açısı kazandırmış durumda. Dev şirketin geliştirme gurubu elektronik mürekkepli ekrana sahip bir klavye geliştirdi. 1280 x 305 piksel çözünürlüğünde elektronik mürekkepli ekrana sahip klavye yardımcı bir kısayol ekranı görevi görebiliyor. Örnek vermek gerekirse bu ekran üzerinden bir görüntülü konuşma sırasında mail alıp gönderilebilir, veya dilediğiniz uygulamaların kısayollarını bu ekrana taşıyarak ana ekranda daha temiz ve geniş bir kullanım alanı oluşturabilirsiniz. Bunun yanında ekran bazı yazılımlarla da uyumlu çalışabiliyor. Örneğin fotoğraf düzenleme uygulaması Photoshop'u açtığınızda e-ink ekran araçların bulunduğu toolbar görevini görmeye başlıyor.

Şimdilik prototip aşamasında olan bu klavye, videoda görüldüğü kadarıyla geçişlerde bazı gecikmeler yaşıyor. Ancak bu tarz ufak detaylar final versiyonda aşılacaktır. Diğer taraftan ekranın elektronik mürekkep kullanması tabletin genel pil süresinin olumsuz etkilenmesini de engellediği için yerinde bir tercih

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim