Anlık Bildirim

Nvidia SHIELD tablet modeli resmen lanse edildi



Kısa süre önce basın görselleri internete düşen Nvidia'nın oyun odaklı SHIELD tablet modeli ve kontrolcüsü bugün itibariyle resmi olarak lanse edildi. 

8 inçlik ekranında 1920x1200 piksel çözünürlük sunan Nvidia SHIELD tablet modeline firmanın Tegra K1 yongaseti gücünü veriyor. Bu yongaseti Cortex-A15 tabanlı 4+1 çekirdeğe sahip ve 2.2GHz saat hızlarını görebiliyor. Beraberinde gelen GeForce grafik birimi ise Kepler tabanlı ve 192 işlem birimine sahip. Yongaseti Unreal Engine 4, OpenGL 4.4 ve DirectX 12 standartlarına destek sunuyor.

Nvidia bugüne kadar Tegra yongasetleri için pek çok popüler oyunun optimize edilmesini sağlamış ve bu konuda başarılı da olmuştu. Tegra K1 için de benzer bir stratejinin uygulanması bekleniyor. 

Nvidia SHIELD tabletinde buun haricinde 2GB RAM, çift ön hoparlör, 5MP çözünürlükte ön ve arka kamera, WiFi, Bluetooth, GPS, LTE, microSD yuvası, 19.75Whr batarya şeklinde özellikler mevcut. Modelin WiFi versiyonu 16GB kapasiteye sahipken, LTE versiyonu da 32GB kapasiteye sahip. 

Nvidia SHIELD firmanın ekran kalemi teknolojisini de barındırıyor. DirectStylus 2 desteği ile ekran üzerinde çok hassas çizimlerin bile kolayca yapılabileceği belirtiliyor. Tabletin kalınlığı 9.2mm, ağırlığı ise 390 gram. 

Tablet üzerinde Android tabanlı 400'den fazla optimize edilmiş oyunu oynayabileceğiniz gibi GeForce GTX grafik kartına sahip PC'lerden de ekrana oyunları yansıtabiliyorsunuz. ShadowPlay ile de oyunlarınızı videoya kaydedip Twitch üzerinden yayımlayabiliyorsunuz.

SHIELD kontrolcüsü ise üzerinde bir D-Pad, iki analog çubuk, 4 aksiyon butonu ve 4 tetik butonu bulunduruyor. Kontrolcü WiFi Direct üzerinden tablete bağlanıyor ve çok düşük gecikme süreleri sunuyor. Kontrolcüde ayrıca mikrofon ve hoparlör de mevcut.

Nvidia SHIELD'ın WiFi versiyonu 299$, LTE versiyonu 399$ olarak bugün itibariyle satışa sunulmuş durumda. Tableti farklı pozisyonlarda kullanabileceğiniz stand 39$. Kontrolcü ise 59$ fiyat etiketine sahip. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1153 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, nvidia ve nvidia shield tablet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim