Anlık Bildirim

Nvidia ana akım tablet ve akıllı telefon pazarından çekiliyor

Nvidia ana akım tablet ve akıllı telefon pazarından çekiliyor

Yılın başlarında lanse ettiği 4+1 Cortex-A15 çekirdekli Tegra K1 Logan ve 64-bitlik özelleştirilmiş çift çekirdekli Tegra K1 Denver yongasetlerini henüz yaygın kullanımda göremediğimiz Nvidia, önemli bir strateji değişikliğine gidiyor.

Daha önce akıllı telefon pazarında yer almayacağını açıklayan Nvidia, yaptığı yeni bir açıklama ile bundan sonra ana akım akıllı telefon pazarı yanında ana akım tablet pazarında da yer almayacağını duyurdu. Açıklama bizzat tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang tarafından yapıldı.

Ana akım mobil cihaz pazarından kasıt ise her türden kullanıcıya hitap eden çeşitli özelliklerdeki akıllı telefon ve tablet modelleri. Nvidia'nın bundan sonraki hedefinde üst seviye oyun tabletleri, set üstü oyun kutuları ve otomobiller olacak. Firma mobil cihaz pazarında Porsche tarzı belirli bir kitleye hitap eden ürünler geliştirmek istiyor. 

Üst seviyede Qualcomm'un Snapdragon yongasetleri hüküm sürerken, alt seviyede ise MediaTek; Qualcomm, Broadcomm ve Marvell gibi rakiplerine ciddi bir baskı yapıyor. Bu durum Nvidia'nın ana akım mobil cihaz pazarından uzak durmasına neden oluyor. Firma başarısız olacağı bir sektöre yatırım yapmak istemiyor. 

Nvidia'nın Tegra K1 yongaseti ile Nexus 8 tabletinde yer alacağı bir süredir gündemdeydi. Ancak Huang'ın açıklamaları sonrasında böyle bir durumun söz konusu olmayacağı anlaşılıyor. Nvidia markasını artık Nvidia Shield gibi spesifik ürünlerde görebileceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
726 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, nvidia
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim