Anlık Bildirim

Sharp gelecek yıl IGZO ve MEMS ekran teknolojilerini biraraya getirecek

Sharp gelecek yıl IGZO ve MEMS ekran teknolojilerini biraraya getirecek

Samsung ve LG gibi firmaların yanında ekran teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yapan firmalardan birisi de Sharp. Sharp'ın IGZO ve MEMS adında iki önemli ekran teknolojisi bulunuyor. 

IGZO teknolojisi canlı renkler sunan ancak çok az enerji tüketen ve incelikten taviz vermeyen ekranlara imkan tanıyor. Üretim konusunda yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle IGZO panellerin iPad Air haricinde yaygın kullanıldığına şahit olamadık. 

MEMS ise mikro elektromekanik sistemler anlamına geliyor. MEMS piksellerin ışık yayması için mekanik kapakları açıp kapatıyor. LCD'ye benzeyen bu teknoloji yine daha iyi renkler ve daha iyi enerji tasarrufu sağlayabiliyor. MEMS için Sharp'ın yanında Qualcomm da önemli yatırımlar yapıyor. MEMS teknolojisi Qualcomm'un Mirasol ekranlarında hayat bulmuştu. 

Sharp gelecek yıl itibariyle IGZO ve MEMS teknolojilerini biraraya toplayan tablet ekranları geliştireceğini duyurdu. Ayrıca ilk tablet prototipini de üretmiş durumda. IGZO ve MEMS'in biraraya geldiği bu ekranlar OLED ekranlara eşdeğer renk üretimi yapabiliyor ve e-mürekkep ekranlar kadar az enerji tüketiyor. Bunun yanında oldukça da ince panel tabakalarına imkan tanınıyor. 

Sharp ilk tablet prototipini gelecek yıl nihai sürüme ulaştıracak. 7 inçlik 1280x800 piksel çözünürlükte ekrana sahip olan tablet Snapdragon 800 yongasetinden gücünü alıyor. LTE ve WiFi desteği olan tabletin piyasaya çıkışının ardından panelin diğer üreticiler tarafından da benimseneceği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim