Anlık Bildirim

Sharp mobil cihazlar için 4K ekranlarını duyurdu

Sharp mobil cihazlar için 4K ekranlarını duyurdu

Mobil cihazlarda 2560x1440 piksel çözünürlüğü ifade eden 2K ekranlara yeni yeni alışırken, panel üreticilerinin 4K ekranlarla ilgili çalışmaları giderek hızlanıyor. Son olarak Japan Display firması 10.1 inçlik boyutlara 4K çözünürlüğü sığdırmayı başarmıştı. Sharp çıtayı biraz daha yukarı çekiyor.

Firma tarafından yapılan duyuruda akıllı telefon ve tabletler için 600ppi değerine ulaşan ekranlar geliştirdiğini ve bunların 4K çözünürlükte içerikler oynatabileceği ifade edildi. Sharp'ın yeni LCD ekranları akıllı telefonlar için 5.5 inç boyutunda olurken, tabletler için ise 7-9 inç arasında olarak şekillenecek.

Sharp hangi ekranın 4K çözünürlük sunacağını belirtmiyor ancak piksel yoğunluğu hesaba katıldığında 3840x2160 piksel çözünürlük sunabilen ekranın 7.3 inç boyutunda olduğu ortaya çıkıyor. Firmanın 5.5 inçlik ekranının ise daha düşük çözünürlüklerde olacağı tahmin ediliyor.

Panel üreticilerinin çalışmalarına bakıldığında 4K çözünürlüğün gelecek yıl itibariyle 8 inç ve üzeri boyutlardaki tablet modellerine girebileceği görülüyor. Ancak daha küçük boyutlu ekranlara sahip akıllı telefonların 4K çözünürlüğe 2016 yılında kavuşacağı düşünülüyor.

Sharp'ın daha canlı renk yelpazesi sunan ve enerji sarfiyatını en aza indiren IGZO panel teknolojisi ise henüz 300ppi değerine ulaşabilmiş değil. Bu bakımdan IGZO paneller Full HD çözünürlüğün ötesine geçemiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
766 kez okundu.
48 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, sharp
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim