Anlık Bildirim

Xiaomi gelecek yıl iPad mini kadar akıcı çalışan ucuz bir tablet piyasaya sürebilir

Xiaomi gelecek yıl iPad mini kadar akıcı çalışan ucuz bir tablet piyasaya sürebilir

Akıllı telefon pazarında fiyat-performans konusunda öne çıkan modelleri ile büyük başarı yakalayan ve kısa sürede pazarın en iyi beş listesine giren Çinli Xiaomi, tablet pazarında da başarılı bir çıkış yakalama amacında. 

Gelen bilgilere göre firma gelecek yıl itibariyle 100$ seviyesinden bir tablet modeli piyasaya sürecek ve akıcı performansı ile ilgi çekmeye çalışacak. Mi Pad serisine ait olacak bu yeni tablet modeli 9.2 inçlik ekranında 720p çözünürlük sunacak ve 64-bitlik Snapdragon 410 yongasetinden gücünü alacak. Modelde bunun haricinde 1GB RAM ve 8GB depolama kapasitesi yer alacak. 

1.2GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 çekirdeğine sahip olan Snapdragon 410 beraberinde Adreno 306 grafik birimini getiriyor. Qualcomm'un 64-bit kategorisindeki en alt seviye yongaseti olan Snapdragon 410 bununla birlikte Lollipop sürümü ile verimli bir performans sunabilecek kapasitede. 

Kaynaklar bu yeni modelin iPad mini kadar performanslı olacağını iddia ediyor. Eğer Xiaomi bu donanım ile iPad mini performansını yakalayabilirse büyük bir iş yapmış olacak ve tablet pazarını da alt üst edebilecek. Zira firma Çin ve Hindistan gibi büyük pazarlarda oldukça beğeniliyor. Firmanın son tablet modeli Nvidia Tegra K1 yongaseti üzerinde çalışıyordu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim