Anlık Bildirim

Xiaomi yeni tabletinde Intel işlemcilere geçiş yapabilir

Xiaomi yeni tabletinde Intel işlemcilere geçiş yapabilir

Geçtiğimiz aylarda lanse ettiği MiPad adlı tablet modeli ile Nvidia imzasını taşıyan Tegra K1 yongasetini ilk kullanan firmalardan birisi olan Xiaomi, devam modelinde farklı bir mimari ile yoluna devam edebilir. 

Xiaomi ilk nesil MiPad tabletinde Cortex-A15 çekirdeğini temel alan daha standart yapıdaki Tegra K1 versiyonuna yer vermişti. Yeni ortaya çıkan görsel MiPad 2 olduğu iddia edilen bir tablet modelinin benchmark snouçlarını yansıtıyor. 

Henüz bir prototip olduğu düşünülen cihazda herhangi bir Xiaomi markasına rastlanmazken, modelin Intel işlemci üzerinde çalıştığı görülüyor. Bay Trail tabanlı olan Atom Z3735F yongaseti 4 çekirdekli bir yapıya sahip ve 1.8GHz saat hızına kadar çıkabiliyor. Yongasetinde 600MHz saat hızında çalışan Intel HD grafik birimi de mevcut. 

Modelde bunun haricinde 7.9 inçlik 2048x1536 piksel çözünürlükte ekran, 2GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, Android 4.4.4 işletim sistemi şeklinde özelliklerin yer aldığı belirtiliyor. İddiaların resmi dayanağı olmadığı için MiPad 2 ile ilgili şimdilik kesin bir şey söylemek zor ve Xiaomi'nin neden farklı bir mimariye geçiş yaptığı da bilinmiyor. 

Gelecek yıl itibariyle özellikle ABD pazarında etkin rol oynamak isteyen Xiaomi'nin bu bakımdan CES 2015 fuarında boy göstermesi bekleniyor. Fuarda ise muhtemelen yeni akıllı telefon ve tablet modellerine resmiyet kazandıracak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim