Anlık Bildirim

"Intel, işlemcilerini kullanan Android tablet üreticilerine mali yardımı sona erdiriyor"

'Intel, işlemcilerini kullanan Android tablet üreticilerine mali yardımı sona erdiriyor'

Android tablet pazarında ARM'ın karşısına çıkabilmek adına önemli çalışmalar yapan ve Atom yongasetlerini çok ucuza ortaklarına sunan Intel, bunun yanında bazı ek ödemeler daha yapıyordu.

Üreteceği tabletin anakartını Atom işlemcileri için optimize eden ortaklarına masraflar için tahminlere göre 51$ civarında bir ödeme yapan Intel, gelecek yıl itibariyle bu mali yardımı sona erdiriyor.

Firma pazarda beklediği ilgiyi göremeyince mobil bölümü 2013 yılında 3 milyar dolar zarar açıklamış, bu yıl için de zarar beklentisini 4 milyar dolarak revize etmişti. Analiz raporlarına göre iki yıl içinde toplam 7 milyar dolar zarar eden Intel, artık ortaklarına mali destekte bulunacak lükse sahip değil. Zira bu şekilde devam ederse gelecek yıl daha büyük bir zarar firmayı bekliyor olacak. 

Intel mali destek yerine artık Çinli yongaseti tasarımcıları ile alt seviye cihazlar için ortak yongaseti geliştirme stratejisini benimsedi. Ancak her geçen gün ARM mimarisini temel alan hem üst seviye hem de fiyat-performans odaklı yongasetleri listeye ekleniyor ve Intel'in pazarda nasıl mücadele edeceği merak konusu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
754 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim