Anlık Bildirim
Sıradaki Video

reeder A8i Quad İnceleme

reeder'ın giriş seviyesi intel işlemcili 8" tableti A8i Quad, hem fiyatıyla hem de performansıyla bir çok kişinin dikkatini çekeceğe benziyor. Bu videomuzda artıları ve eksileriyle tableti ele alıyo


Teknik Özellikler:

Ekran Boyutu:8"
Özellik: kapasitif Multi-Touch
Ekran Çözünürlüğü:1280*800 IPS Ekran
İşlemci Hızı:1,8 Ghz
İşlemci: Intel Atom Z3735F 4 Çekirdek
Grafik birimi: HD Graphics 311 MHz-647 MHz
Bellek: 1 GB DDR3
İşletim Sistemi: Android 4.4 KitKat
Disk Kapasitesi:16 GB
Kamera:5 MP Arka/2 Mp Ön Kamera
Artırılabilir Bellek: 64 GB
Malzeme: Metal/Alüminyum Kasa
Kalınlık: 9,1 mm
Hoparlör: 0.8 w 
Wi-fi: Evet/Var
GPS: Hayır/Yok
3G: Yok
Micro HDMI: Bulunuyor
Bluetooth: Bulunuyor
Ort. Kullanım: 10 Saat (4000 mAh)
Kart Yuvası: MicroSD
Ağırlık: 300 gram

reeder A8i Quad İnceleme


8 inch'lik kapasitif çoklu dokunmatik IPS bir ekranla gelen tabletin, çözünürlüğü 1280x800 olarak belirlenmiş. Intel'in, Atom tabanlı işlemcilerinden, 4 çekirdekli 1.8 Ghz bandında çalışan Z3735F'in tercih edildiği tabletimizde, 1 GB DDR3 bellek bulunuyor. Maksimum 647 MHz hızlarında çalışan bir gpu ile gelen ürünün disk kapasitesi ise 16 GB olarak belirlenmiş. Dahili SD kart slotu sayesinde 64 GB'a kadar yükseltme imkanımız bulunuyor. 5 MP'lik arka ve 2 MP'lik bir ön kamera ile gelen bu 4000 mAh'lık ürünün, fiyatı ise 400 tl.

reeder A8i Quad İnceleme


İlk bakışta Çinlilerin Apple'ın tasarımına olan ilgisinin  devam ettiğini görebiliyoruz. Az çok ipad miniyi andıran tabletimiz genel olarak beyaz ve metalik grinin izlerini yansıtıyor. Görebileceğiniz üzere ürün 9.1 mm'lik kalınlığı ile yetecek düzeyde duruyor.  Ağırlık olarak ipad miniden pek bi farkı olmayan tabletimiz, gövde bakımın metal malzeme ile kaplanmış. Dayanıklılık ve ısı açısından daha yetenekli bir malzeme tercih etmeleri fiyatına göre hoş durmuş. Ürünün ön yüzü fabrika çıkışlı koruyucu bir filmle geliyor ve üstte karşımıza standart 2 Mp'lik bir kamera çıkıyor. IPS ekranımızın hemen altında ise karşımıza dokunmatik home tuşu çıkmakta. Ekran tasarımının öyle gereksiz boşluklarla dolu olmadığını sizler de görebilirsiniz. Yalnız home tuşunun gri baskı yerine daha hissiyat yüklü içe eğimli bir tuş olmasını isterdim. Kavisli bir tasarıma sahip yan kısımlara geçtiğimizde bir tek sağ üst tarafa konumlandırılmış ses açma kapama ve güç tuşunu görebiliyoruz.
reeder A8i Quad İnceleme
 

Tuşların oldukça kaliteli olduklarını söyleyebilirim. Hem yumuşak hem de estetik duruyorlar. Yalnız konum olarak ufak bir ele sahipseniz oyun esnasında birazcık daha aşağıda olabilirmiş dedirtebiliyor. Onun dışında yanlamasına kullanımda gayet rahat bir konumda. Ürünün üst kısmında ise karşımıza HDMI, Micro-Usb ve kulaklık girişimiz çıkmakta. Metal kaplı arka kısma geçtiğimizde ise Apple'ın izlerini daha da fazla görebiliyoruz. Üst kısımda 5 MP'lik kamera bulunurken biraz altında ise SD kart girişine yer vermeyi ihmal etmemişler. Yalnız daha gizli ve güvenli bir tasarıma yönelmelerini isterdim.

En alt kısma geçtiğimizde ise hoparlör çıkışını görebiliyoruz. Genelde arkadaşlarımla müzik dinlemeyi seven biri olarak hoparlör çıkışının ön yüzde ses kaybı yaşatmayacak bir düzeyde olmasını tercih ediyorum. Arka yüzeyde nedense elden ele dolaşırken ya da sırt üstü durumlarda ses kayba uğrayabiliyor.

reeder A8i Quad İnceleme


Son seri bir çok oyunda orta seviyede performansı gayet başarılı, özellikle Asphalt 8'de yeterince tatmin etti. Nova 3, Modern Combat 5 gibi daha ağır oyunlarda ise orta seviyede rahatlıkla üstesinden gelebiliyor. Yalnız arada uzun süre kullanımda biraz düşüşler yaşanabiliyor, haliyle sistem boğuluyor ve zorladıkça sol kısım ısınmaya başlıyor.

Tablet ile 3dmark, Geekbench, Antutu ve Gpubench gibi çeşitli sentetik testlerde aldığım skorlara bakacak olursak, tabletin işlemci ve gpu gücü tarafında internet ve ofis işleri için fazlasıyla yetebileceğini,  .çoklu işlem gücü barındıran programlar ve 
modern oyunlarda biraz geride kalabileceğini görebiliyoruz. Giriş seviyesinin bir tık üstünde orta seviyeye yakın bir performansa sahip bir cihaz olduğunu söyleyebilirizmesela Casper Via T3'ün  fiyatı 100 lira daha pahalı olmasına karşın bu tableti daha stabil ve uygun bulduğumu belirtmeliyim. 


Ürünün kamera performansından bahsetmem gerekirse n210 gibi bir tabletten daha iyi bir kamerası olduğunu söyleyebilirim. Arka kamerası ve video performansı yeterince iyi bir iş çıkartabiliyor. Bu fiyat aralığında ki bir tablete göre arka kamerası başarılı olsa da ön kamerası haliyle özçekim çılgınlığını kaliteli bir düzeyde yansıtacak kıvamda değil.

reeder A8i Quad İnceleme


Ürünün batarya performansından bahsetmem gerekirse gündelik kullanımda ortalama 4 -5 saat dayanabiliyor. Tabi kullanıma bağlı değişkenlik göstereceğini sizler de biliyorsunuz. Eğer son seri oyunlara çok fazla ilginiz varsa pil oyun konusunda çabuk tükenebiliyor onu da belirtmeliyim.

reeder A8i Quad İnceleme


Kablosuz bağlantı konusunda herhangi bir sıkıntıya rastlamadım, A10iX'den bu konuda daha başarılı bulduğumu belirtmeliyim.
Ürünün arka üst kısmı 40 dereceye kadar çıkabilirken orta kısmı 36 ve alt kısmı ise 34 derece seviyelerinde seyrediyor. Normal kullanımlarda ise oldukça serin kalabiliyor, metalin vermiş olduğu avantajla elde hoş bir his bırakıyor. 

reeder A8i Quad İnceleme

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim