Anlık Bildirim

Firefox güncellemeleri artık tarayıcı kapalıyken bile yapılacak

Popüler internet tarayıcılarından Firefox'un geliştiricisi Mozilla, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için tarayıcı kapalı olsa bile arka planda güncelleme yapabileceğini açıkladı.
Mozilla, güncellemeleri yüklerken Firefox kullanıcılarının kullanıcı deneyimini geliştirmek için Microsoft teknolojisini kullanıyor. Ancak Firefox 70 sürümünden itibaren popüler tarayıcı  Windows Background Intelligent Service (BITS) adı verilen bu servisle tam entegre çalışacak.

Güncellemeler arka planda yapılacak

Aslında Firefox zaten BITS adı verilen teknolojiyi kullanıyordu, ancak şirketten yapılan açıklamaya göre kısa oturumlarla gerçekleştirilen bu işlemler artık bir arka plan görevi olarak hizmet verebilecek. Yani daha açıklayıcı olursak, artık Firefox tarayıcınız kapalı olsa dahi arka planda güncellemeleri kendisi yapabilecek.
Değişiklik, Firefox Platform Mühendisi Matt Howel tarafından açıklandı ve Matt konuyla ilgili olarak: "Güncelleme ajanı, tarayıcı kapandıktan sonra güncellemeleri indirmek ve uygulamak için çalışmaya devam edecek bir arka plan işlemi olarak planlanıyor." ifadelerini kullandı. Bu özellik şu anda Firefox Nightly (geliştirici) sürümünde kullanılıyor ve yakın zamanda tarayıcının standart versiyonuna da gelmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4043 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim