Anlık Bildirim

Microsoft, Chrome eklentilerini Edge üzerinde çalıştırmak için uğraşıyor

Microsoft, Edge'de eklenti desteği sunabilmek için uzunca bir süredir çalışıyor. Geliştirmenin bu kadar uzamasındaki asıl sebep ise yazılım devinin tüm Chrome eklentilerini çalıştırmak istemesi.
Microsoft, Windows 10 ile birlikte yeni tarayıcısı Edge'i piyasaya sürmüş ve beğeni toplamayı başarmıştı. Hem akıcılık hem de hız konusunda ilgi gören tarayıcının en büyük eksiği ise eklenti desteğinin bulunmaması. Bu desteği kazandırmak için çalışan yazılım devi son aşamaya gelmiş durumda.

Çalışmanın bu kadar uzamasındaki önemli bir etken ise Microsoft'un Chrome eklentilerine göz dikmiş olması. Geliştirilen yeni araç sayesinde geliştiriciler Chrome eklentilerine kolay bir şekilde Edge'e port edebilecekler. Şirketin kıdemli yöneticisi Jacob Rossi Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla da bu geliştirmeyi doğruladı. Rossi tweetinde "Çok fazla soru geliyor. Evet Chrome eklentilerinin port edilmesi için bir araç geliştiriyoruz. Araç ve tüm API destekleri henüz tamamlanmış değil." dedi.
Güncelleme desteğinin Windows 10'un ilk büyük güncellemesi olan RedStone ile birlikte sunulması bekleniyor. Aracın tamamlanması halinde de Edge'in kısa bir sürede önemli sayıda eklentiye kavuşacağını söyleyebiliriz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5210 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, microsoft edge ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim