Anlık Bildirim

Microsoft Edge’den rakiplerine büyük çalım

Teknoloji devi Microsoft’un büyük umutlarla piyasaya sürdüğü yeni nesil internet tarayıcısı Edge, Netflix platformundaki video çözünürlüğü sayesinde rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor.
Microsoft, Windows 10'la birlikte daha fazla kişiye ulaşan Edge’in kullanım oranını yaygınlaştırmak için tarayıcının artılarını ön plana çıkarmaya devam ediyor. Kısa süre önce yapılan test ile Google Chrome’un şarj tüketim oranının ne denli yüksek olduğunu, aksine Edge’in batarya konusunda ne denli cimri davrandığını kanıtlayan teknoloji devi bu kez video çözünürlüğü üzerinden rakiplerine yükleniyor.
Resmi blog’ta yayınlanan açıklamaya göre Netflix platformunda çözünürlük testi gerçekleştirdiğini belirten Microsoft, Edge’in 1080p ile en yüksek çözünürlüğü destekleyen tek tarayıcı olduğunu söylüyor. Mozilla Firefox’un 46. sürümle, Google Chrome’un 51. sürümle ve Opera’nın ise 38. sürümle katıldığı testte maksimum 720p çözünürlüğe çıkarak Edge'in gerisinde kaldıkları ifade ediliyor.
Microsoft Edge’den rakiplerine büyük çalım
 
Netflix’in "Ctrl+Alt+Shift+D" kısayoluyla ulaşılan gizli menüsünde de izlenilen içeriğin çözünürlüğü ve bit hızı açıkça görülebiliyor. Özellikle yurt dışında online içerik konusunda kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alan Netflix, Microsoft Edge ile birlikte üst seviye seyir zevki vadediyor. Bakalım Microsoft'un bu hamlelerine rakiplerinden nasıl bir cevap gelecek...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9136 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, microsoft edge ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim