Anlık Bildirim

HP'den Chromebook'lara rakip bilgisayar: 199$'a Windows 8.1'li 14-inç Stream geliyor

HP'den Chromebook'lara rakip bilgisayar: 199$'a Windows 8.1'li 14-inç Stream geliyor
Google'ın Chrome OS işletim sistemini kullanan düşük maliyetli dizüstü bilgisayarların Amerika'daki yükselişi karşısında Microsoft ve üretici iş ortaklarının düşük maliyetli yeni modeller üzerinde çalıştığı bir süredir konuşulmaktaydı.  
Bu konuda önemli bir adım atan HP, Stream adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarını yakın gelecekte kullanıma sunacak. Birkaç yıl öncesinin netbook'larıyla benzer fiyat seviyesinden yani 199 dolar üzerinden satışa sunulacak bilgisayar, ağırlıklı olarak internet, sosyal medya ve email uygulamalarıyla haşır neşir olan bireyleri hedefliyor olacak.
14-inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan HP Stream, AMD'nin A4 serisi 6400T işlemcisine sahip. Mullins platformunun bir üyesi olan bu işlemci, Radeon R3 serisi dahili grafik birimine sahip. Isıl tasarım gücü 4.5 Watt olan işlemci, teorik işlemci gücü açısından Chromebook'lardaki çoğunluğu ARM tabanlı işlemcilerden fazlasını vaad ederken, Windows 8.1 ile neler sunacağını,  ürünler piyasaya çıktığında görebileceğiz.
Ortaya çıkan teknik özellik bilgilerine göre 2GB DDR3 RAM, tercihe göre 32GB ya da 64GB dahili depolama birimi, 802.11n WiFi, Bluetooth 4.0, HDMI konnektörü, kart okuyucusu, bir adet USB 3.0 ile iki adet USB 2.0 portlarına ek olarak Beats Audio özellikli dört adet hoparlörden oluşan ses sistemi ile 720p gibi kamera yer alıyor. Aynı zamanda HP Stream ile birlikte Microsoft, 100GB kapasiteli OneDrive bulut depolama alanını da 2 yıl için kullanıcılara ücretsiz sunuyor.
32 Watt/saat kapasiteli pil ile donatılan HP Stream, yukarıda da ifade ettiğim gibi 199 dolar fiyat seviyesinden satışa sunulacak. Chromebook'ların artan popülaritesine karşı atak ile yanıt vermek isteyen, bu doğrultuda üreticiler ile özel lisans anlaşmaları yapan Microsoft'un, HP'ye ek olarak diğer üreticiler ile de benzer cihazlar sunması, endüstri tarafından sürpriz olarak karşılanmayacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1134 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, ucuz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim