Anlık Bildirim

Huawei'nin yeni melez dizüstü modeli detaylanıyor

Uzun yıllardır mobil cihaz ve ağ ekipmanları pazarında faaliyet gösteren Huawei, bu kez çok farklı bir alana adım atıyor. Firma, bilgisayar pazarında pay arayacak.

Bu yıl Xiaomi ile birlikte dizüstü pazarına adım atacak ikinci Çinli üretici olan Huawei, kapalı kapılar ardında çalışmalarına devam ediyor. Yavaşlayan pazarda kendilerine bir yol bulmaya çalışan ikili, tamamen farklı konseptlerle tüketicinin karşısına çıkacak. 

Daha önceki iddialarda Xiaomi'nin 11, 13 ve 15.6 inç boyutlarında üyelere sahip bir dizüstü serisi hazırladığı gündeme gelmişti. Haswell tabanlı Core-i7 işlemciler kullanacak seride, Intel'in iki al bir öde teklifi yaptığı konuşuluyor. Yani Xiaomi, dizüstü modellerinde önemli maliyet avantajına sahip olacak. 

>>Huawei P9 tasarım şeması ortaya çıktı

Huawei ise melez bir dizüstü modeli üzerinde çalışıyor. Ayrılabilir klavyeye sahip olan bu cihaz, hem tablet hem de dizüstü olarak kullanılabilecek. Cihazın ayrıca Windows 10 ve Android 6.0 işletim sistemini bir arada çalıştıracağı ifade ediliyor. Dual boot destekli olması beklenen model, bu sayede işletim sistemleri arasında seçim imkanı sunacak. Yine Intel, cihaza güç verecek yegane firma durumunda. 

Ülkelerinde oldukça sevilen iki üreticinin bilgisayar pazarına girmesi, şüphesiz en azından Çin'de hareketlilik sağlayacaktır. Bilgisayar pazarında ilk beşe girebilmek için yıllık en az 20 milyon satış yapabilmek şart. İkili bunu başarabilirse, Apple ve Asus'u alt sıralara itebilir. Firmaların farklı konseptler geliştirmesi, satışların birbirini baltalamasının da önüne geçmiş olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim