Anlık Bildirim

S-Pen teknolojisi Chromebook sınıfına geliyor

Samsung bünyesinde büyük bir başarı kazanan ve ekran kalemi alanında sayılı örneklerden birisi olan S-Pen, şimdi Chromebook sınıfına adım atmaya hazırlanıyor.

Son dönemde Galaxy Note 7 fiyaskosu ile sancılı günler geçiren Samsung, bununla birlikte yenilik anlamında sürekli bir çaba içerisinde. Bir süredir Chrome OS platformundan uzak kalan firma, muhteşem bir geri dönüşe hazırlanıyor.

S-Pen Kullanım Alanı Genişliyor

Samsung Chromebook Pro adıyla piyasaya çıkacak olan dizüstü modeli, platform açısından bir ilk olacak zira S-Pen ekran kalemi teknolojisine sahip. Chrome OS platformunu hareketlendirmesi beklenen modelin S-Pen tarafında ne tür yazılım özellikleri sunacak ve Samsung bu yeni döneme nasıl hazırlandı merak konusu.

S-Pen ekran kalemi klavyenin sağ kenarındaki yuvasına takılıyor. Görünüm itibariyle basmalı tarzda hazırlanan son versiyon temel alınmış. Yine üzerindeki butona tıkladığınızda kalem yuvasından çıkıyor. Metal tasarım ile oldukça ince bir gövdeye kavuşan modelde iki adet USB Tip-C girişi ve kulaklık girişi görülüyor. Güç tuşu ise S-Pen yuvasının biraz altına konumlanmış.

ChromeBook Pro modelinin diğer bir önemli özelliği ise ekranı. Menteşeli yapısı sayesinde 360 derece döndürülebilen ekran dokunmatik özelliğe sahip. Böylece bir tablet olarak da kullanılabiliyor. Tüm bu tasarım unsurlarını bir araya getirdiğimizde sadece Chromebook sınıfında değil dizüstü pazarında da iddialı bir model karşımıza çıkıyor.

ChromeBook Pro modeli donanım açısından da iddialı. Muhtemelen Exynos 7650 olduğunu düşündüğümüz yonga setinde 2 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. 4GB LPDDR4 RAM ve 32GB arttırılabilir kapasiteye sahip modelin 12.3 inçlik ekranında 2400x1600 piksel çözünürlük yer alıyor. Batarya ise yaklaşık 10 saate kadar kullanım ömrü sunuyor.

Android uygulama desteği ile gelmesi beklenen Samsung Chromebook Pro için bir perakende sitesinde ön siparişler başlamış bile. 499$ istenen dizüstü modelinin 24 Ekim itibariyle sevkiyata başlayacağı ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim