Anlık Bildirim

Bazı televizyon üreticilerine "fiyat sabitledikleri" gerekçesiyle dava açıldı


P.C. Richard & Son isimli perakende mağazası, Toshiba ve Sharp ile birlikte 13 farklı LCD ekran üreticisine dava açtı. Üreticilerin rekabeti önlemek amacıyla fiyat sabitlediğini ve/veya fiyatları aynı anda değiştirdiğini öne süren mağaza, bu durumun 1996 yılından bu yana devam ettiğini ve benzer fiyat saptamasına ek olarak üretilecek LCD ürün miktarında da ortak hareket edildiğini öne sürüyor.

New York'ta federal mahkemeye başvuran P.C. Richard & Son firmasına ek olarak ABC Warehouse mağazasını işleten Michigan merkezli ABC Appliance Inc ile Arizona merkezli Marta Cooperative of America isimli Perakendiciler Birliği de dava açmış durumda. Davalıların yedi tanesinin gizli ittifaka katıldıklarını kabul ederek, milyonlarca dolarlık para cezası ödedikleri de gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili olarak Toshiba sözüsü Keisuke Oomori durumu incelediklerini söylerken, Sharp ise sessiz kalmayı tercih ediyor. Fiyatları sabitlemekle suçlanan ve henüz somut bir açıklamada bulunmayan diğer üreticilerin dava sürecinde nasıl bir tutum izleyeceğini ise bekleyip göreceğiz ancak benzer bir nedenden olayı ünlü elektronik üreticisi Hitachi iki yıl önce 31 milyon dolar ceza ödemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3859 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sharp, televizyon ve
2 etiket daha dava toshiba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim