Anlık Bildirim

Pele’den Samsung’a tazminat davası

Alıştığımız patent ihlali davalarının yanında, bazen çok ilginç hak ihlali davaları da yaşanabiliyor. Efsane Pele ve Samsung arasındaki dava, bunun son örneği.

Teknoloji sektöründeki firmaların, patent ihlali sebebiyle birbirlerine karşı hukuk mücadelesi başlattığını sık sık duyuyoruz. Bu kez, çok farklı bir sektörden hatta bir efsaneden, Samsung aleyhine tazminat davası açıldı.

Futbolun yaşayan efsanelerinden Pele olarak da bildiğimiz Edson Arantes do Nascimento, kendisine ait bazı özelliklerin izinsiz olarak reklamlarında kullandığı gerekçesiyle, Samsung aleyhine 30 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Geçen yıl sonlarında, Samsung’un UHD televizyonlarını tanıtmak amacıyla, New York Times gazetesinde bir reklam yayımlanmıştı. Reklamda, siyahi bir kişi arka planda görülürken, televizyon ekranında ise topa vuruş yapan bir futbolcu görülüyordu.

Pele, reklamlarında rol almak üzere Samsung’un kendisine teklif getirdiğini ancak anlaşamayınca, kendisinden izinsiz benzerini kullandığını iddia ediyor. Pele’ye göre, arka plandaki siyahi kişi aslında kendisi. Ayrıca topa vuruş şekli de yine kendisi ile özdeşleşen bisiklet vuruşu.

Chicago federal mahkemesinde görülecek olan davada eğer Samsung haksız bulunursa, firmanın imajı sarsılabilir ve büyük eleştiri oklarına hedef olabilir. Haklı bulunursa, bu kez efsane Pele için aynı durum söz konusu olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6083 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung uhd ve
2 etiket daha pele Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim