Anlık Bildirim

Samsung, 3D televizyon pazarından çekiliyor

Bir dönem evimizde olması için can attığımız 3D özellikli televizyonlar, artık eskisi kadar popüler değil. Pek çok üretici, ya tamamen çekildi ya da sadece üst seviye modellerine eklemeye başladı.

2009 yılında Avatar'ın vizyona girmesiyle adeta patlama yapan 3D konsepti, hızlı bir şekilde yaygınlaştı ve oturma odalarımıza kadar kendisine yer buldu. Halen daha satılan televizyonlar, medya oynatıcılar ve sinema gösterimlerinde 3D konseptini görebiliyoruz ancak teknolojinin geleceği alarm veriyor.

Yanında verilen gözlükler ile 3D uyumlu televizyonlar büyük ilgi görmüştü ancak son dönemde, sektörde önemli değişiklikler yaşandı. 4K veya Ultra HD olarak bildiğimiz çözünürlükler daha çok öne çıkarken, televizyonların akıllanmasına önem verildi ve evdeki akıllı sistemlerin de televizyonlardan kontrolü için yatırımlar yapıldı.

Yaşanan bu gelişmeler ve 3D içeriklerin yeteri kadar destekleyici olmaması, konseptin düşüşe geçmesine neden oldu. Yavaş yavaş üreticilerin artık 3D televizyon alanından çekildiğini görüyoruz. Samsung, yıl başlarında ABD pazarı için artık 3D televizyon üretmeyeceğini açıklamıştı. Bu karar diğer ülkelere de yayılıyor.

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, bu yıl Samsung’un herhangi bir pazarda 3D televizyon satışa sunmayacağı bildiriliyor. Halen 2015 yılında üretilmiş Samsung 3D televizyonlar piyasada bulunabiliyor ancak bu yıldan itibaren artık üretim durduruldu.

Analizler

NPD Group tarafından yapılan yeni bir analize göre, 2012 yılında bu yana ABD pazarındaki 3D televizyonların payı giderek azalıyor. 4 yıllık süreçte, 3D televizyonların payı yüzde 23'ten yüzde 16'ya geriledi. 3D oynatıcılar ise yüzde 40 pazar payından yüzde 25'e gerileme yaşadı. Yani aslında pazarda da işler iyi gitmiyor.

Diğer üreticilerde de durum pek farklı değil. LG, halen 3D konseptinin ilgi gördüğünü düşünüyor ancak sadece üst seviye 4K televizyonlarının bazılarında 3D uyumuna yer verecek. Vizio, 2013 yılından bu yana ABD pazarına 3D uyumlu modeller getirmiyor. Sony ise, sadece 2 üst seviye televizyon serisinde 3D desteğine yer vermeyi planlıyor.

3D konseptinin yine uzun bir süre kendisini koruyacağı tahmin ediliyor ancak sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konsepti, Ultra HD çözünürlükler, 8K çözünürlükler derken, ilginin daha düşeceği belirtiliyor. Bir süre sonra ise 3D özelliği sadece üst seviye pahalı televizyonlara özgü olarak kalacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12460 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 3d tv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim