Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Haftanın iOS oyun ve uygulamaları video inceleme

Haftanın en iyi uygulamalarında bu kez durağımız iOS platformu. Bakalım haftanın en iyi iOS uygulamalarında sizler için neler seçtim hızlıca bi göz atalım; 1. Macera dolu uçuşlar yapıp puan topladı
 
Herkese merhaba ben Yunus Çağlayan. Haftanın en iyi uygulamalarında bu kez durağımız iOS platformu. Bakalım haftanın en iyi iOS uygulamalarında sizler için neler seçtim hızlıca bi göz atalım;

1. Macera dolu uçuşlar yapıp puan topladığımız Oddwings,
2. Parmağımızı aç gözlü düşmanlardan korumaya çalıştığımız MMM Fingers,
3. Trafikle başa çıkıp araçları kontrol ettiğimiz Commute,
4. Video paylaşma odaklı yerli yapım Scorp,
5. Sadece Türkiye değil, dünya üzerinden en hızlı 1 milyon indirilmeye ulaşan alışveriş programı Hopi.

Dilerseniz şimdi ilk oyunumuz ile başlayalım;

1. Oddwings

iOS marketin en yeni oyunlarından olan Oddwings'de karakterlerimiz ile uçuşlar yaparak puan kazanmaya ve yeni bölümler açmaya çalışıyoruz. İlk haritamızda bi tarafta bitirdikçe yenisi açılan bölümler bulunurken diğer tarafta yeni bölüm açmak için eğer puana ihtiyacımız olursa diye koyulmuş, sonsuz plaftorm bölümümüz bulunuyor.
Bu bölümde en uzun uçabildiğimiz kadar uçuyor ve puan toplayıp yeni bölümlerin açılmasına olanak sağlıyoruz. Aynı zamanda yol üstündeki bombalardan da kaçmamız gerekiyor. Oyunda puanlarımızı biriktirdikçe hem karakterlerimizi geliştiriyoruz, hemde yeni karakterler açabiliyoruz.
Uçuş esnasında karakterimiz yoruluyor ve bu yorgunluğu gidermek adına oyun içerisinde bulunan kalpleri toplamamız gerekiyor. Her bir kalp karakterimizin bir süre daha hızla uçmasına yardımcı oluyor. Eğer canımız biterse ve kalp alamazsak karakterimiz yalnızca süzülebiliyor. Ayrıca oyunun güzel yanlarından bir taneside multiplayer olarak arkadaşlarımızla oynayabiliyoruz. Grafikleri ve oynanabilirliği gerçekten güzel olan oyun ayrıca Türkçe dil desteğide sağlıyor. Şuan sadece iOS markette bulunan oyunun boyutu ise 97 MB.

https://itunes.apple.com/nz/app/oddwings-escape/id925646545?mt=8

2. MMM Fingers
Haftanın iOS oyun ve uygulamaları video inceleme
 

İkinci oyunumuz ise MMM Fingers. Sonsuz platform oyununda parmağımızı sürükleyerek ilerliyoruz. Yol üstündeki aç gözlü düşmanlardan parmağımızı kaçırmamız gerekiyor. Başlarda basit düşmanlar olsada, ilerledikçe hareketli bakteriler bizi gerçekten zorluyor.
Ayrıca oyun menüsünden oyunda yaptığımız istatistikleride görebiliyoruz.
Oynanışı gerçekten keyifli oyunun grafikleride çok güzel. iOS'un yanı sıra Android de de yer alıyor. Boyutu ise 49 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/mmm-fingers/id927055887?l=tr&mt=8

3. Does Not Commute
Haftanın iOS oyun ve uygulamaları video inceleme
 

Sıradaki oyunumuz ise Commute. Oyunda sıra sıra belirli mahallelerde araçları bizden istenen noktalara götürmeye çalışıyoruz. İlk başlangıçta mahallede hiç trafik yokken, zamanla bizim götürdüğümüz her bir araç oyuna trafik olarak ekleniyor ve bir zaman sonra aracı yerine götürürken trafikle de baş etmemiz gerekiyor.
Burada en önemli unsurlardan bir diğeride belirli bir zaman içerisinde bu sürüşleri tamamlamamız gerekiyor. Belirli yerlerde yol üstünde bize zaman kazandıracak puanlar bulunuyor ve bunları alabilirsek süremiz artıyor. Eğer bu süre biterse tekrar aynı mahallede sıfırdan başlıyoruz.
Bunun olmasını istemezsek eğer oyuna para verip kayıt özelliğini aktif etmemiz gerekiyor. Ayrıca araçlara turbo da eklenebiliyor. Grafikleri sesleri gerçekden çok şeker olan oyun iOS ve Android'da bulunuyor ve boyutu 39 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/does-not-commute/id971756507?l=tr&mt=8

4. Scorp
Haftanın iOS oyun ve uygulamaları video inceleme
 

Bu haftaki programlarımızdan biri olan Scorp, video paylaşma odaklı bir yazılım. Koç Üniversitesi'nde eğitim gören 2 arkadaşın geliştirdiği uygulama daha çok üniversite gençliğine hitap ediyor. Belirli başlıklar altındaki konulara 15 saniye sınırıyla dilediğiniz gibi video çekebiliyorsunuz.
Bunu arkadaşlarınızla paylaşabilirken, başkalarının paylaştığı videoları izleyip onları beğenebiliyorsunuz. Ayrıca yeni konu başlığınıda oluşturabiliyoruz. Popüler olan başlıklarıda ayrı bir bölümde görebiliyoruz. Ayrıca geliştiriciler uygulamanın yurtdışındaki bir çok üniversite kampüsünde de kullanılması için çalışmalarını başlattıklarını iletiyor. Şuan sadece iOS platformunda bulunan programın boyutu ise 15 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/scorp-talk-to-us-15-second/id914653446?l=tr&mt=8

5. Hopi
Haftanın iOS oyun ve uygulamaları video inceleme
 

Son uygulamamız yine yerli bir alışveriş programı olan Hopi. Son günlerde oldukça fazla popüler olan program sayesinde alışverişleriniz sırasında güzel indirimler kazanabilirsiniz. Ayrıca bu alışveriş esnasında Hopi kimliğinizi kasada okutursanız, Paracık adı verilen puan kazanabiliyorsunuz.
Daha sonra bu Paracıkları belirli mağazalarda 2-4-6 katına kadar kullanıp alışveriş yapabiliyorsunuz. Bir paracık 1 TL'ye denk geliyor. Örneğin 100 TL'lik alışverişten 30 Paracık kazandınız. Daha sonra 1 paracığı 3 katı sayan bir mağazada kullanırsanız 90 TL'lik bir ürünü bedavaya alabilirsiniz.
Program arayüzü gerçekten güzel tasarlanmış. Kampanyaları görebildiğimiz ekranda alt kısımdaki barı kullanarak profilimize gidebilir, paracıklarımızı ve hopi kimliğimizi görebilirsiniz. Bunun yanı sıra mağazalara özel olarak çıkarılan indirim kartlarını yanımızda taşımak yerine artık Hopi içerisine bu kartları entegre edebilirsiniz.
Şuan iOS ve Android plaftormlarında yer alan programın boyutu ise 35 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/hopi/id983886691?l=tr&mt=8
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim