Anlık Bildirim
SpaceX'in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği tarihi Falcon 9 roket inişinden yepyeni fotoğraflar yayımlandı. Şu ana kadar yalnızca uzakta ve düşük kalitede görebildiğimiz iniş anlarına şimdi daha iyi bir şekilde göz atabilme fırsatı yakalıyoruz.

CRS-8 isimli bir görev dahilinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşımak amaçlı Dragon uzay aracıyla birlikte geçtiğimiz Cuma günü fırlatılan Falcon 9, fırlatılış anının yaklaşık 10 dakika sonrasında denizde yüzen uzaktan kontrollü bir gemiye iniş yapmıştı. Tarihi inişin ardından Port Canaveral isimli limana götürülen Falcon 9 şimdi bir takım testlerden geçecek. Falcon 9'un bu testlerden başarılı sonuçlar alması halinde önümüzdeki aylarda tekrar fırlatılma ihtimali de bulunuyor.

Şirketin kurucusu Elon Musk 2016 yılı içerisinde %70 oranında başarılı iniş yapacaklarını tahmin ediyor. 2017 yılında bu oranı %90'lara kadar çıkarmayı umduklarını belirten Musk, tekrar kullanılabilir roketlerin uzay çalışmalarında çok büyük bir devrimin kapılarını aralayacağını ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim