Anlık Bildirim

TSK'ya uydu desteği sağlayacak Göktürk-1 için geri sayım başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hedef istihbaratı konusunda uydu görüntüsü desteği sağlayacak olan Göktürk-1 uydusu için tüm hazırlıklar tamamlandı ve fırlatılacağı tarih açıklandı.
Üzerinde uzun zamandır yoğun mesai harcanan Göktürk-1 uydusunun montaj ve entegrasyon işlemleri, proje yüklenicisi olan Telespazio (İtalya) - Thales Alenia Space’in (Fransa) ortak çalışmasıyla Fransa'nın Cannes şehrindeki tesislerinde tamamlandı. 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ’nin (TUSAŞ) Akıncı yerleşkesinde bulunan, ülkemizin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde çevresel testleri tamamlanan Göktürk-1 artık uzaydaki yerini almak için adeta gün sayıyor. Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezi’ne gönderilen uydu, 5 Aralık Pazartesi günü Türkiye saati ile 16:51'de fırlatılacak. TUSAŞ Akıncı tesislerinde gerçekleştirilecek törende fırlatma anı canlı olarak izlenebilecek.

Uydudan ilk sinyal 68. dakikada alınacak 

Alçak irtifada Dünya yörüngesine yerleşecek olan Göktürk-1, fırlatmanın 57. dakikasında roketten ayrılacak ve 59. dakikada güneş panellerini açacak. İlk sinyalin ise 68. dakikada alınması planlanıyor. 90 dakikada Dünya çevresinde bir tur atacak olan uydunun yılda 60 binden fazla fotoğraf çekmesi bekleniyor.
Türkiye üzerinden her geçişinde yakaladığı görüntüleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer İstasyonu’na gönderecek olan Göktürk-1'in sınır uygulamaları, kadastro faaliyetleri, tarımsal rekoltenin tespiti, belediyecilik uygulamaları, çevre ve yapılaşmanın izlenmesi gibi konularda da görev alabileceği ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4828 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uydu, göktürk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim