Anlık Bildirim

Suriye, 'uzay programını' başlatıyor: İlk yerli uydu fırlatılacak

Suriye İletişim ve Teknoloji Bakanı Iyad el Hatib, bir uzay programı başlatmalarının vaktinin geldiğini söyledi. Hatib, ilk yerli uyduyu önümüzdeki yıllarda fırlatmak istediklerini belirtiyor.
Suriye, kendi uzay programını geliştirmek için hazırlıklara başladı. Uzay sektöründe söz sahibi olmak istediklerini belirten İletişim ve Teknoloji bakanı Iyad el Hatib, ilk yerli uyduyu önümüzdeki yıllarda yörüngeye yerleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Suriye uzay araştırma dairesi Uzaktan Algılama Kamu Kurumu (GORS) ile bir araya gelen Hatib, Salı günü yaptığı açıklamalarda,"Suriye'nin bir uzay programına ihtiyacı var. GORS'un bu doğrultuda bir yol haritası çizmesi ve ilk yapay uydunun geliştirme sürecine başlaması gerekiyor. Diğer Arap ülkeleri gibi biz de ilk uydumuzu yörüngeye yerleştireceğiz." sözlerini kullandı.


GORS araştırmacılarının kendisine birçok proje sunduğunu da belirten Hatib, yapay uydunun fırlatılmasının bakanlığın öncelikli hedeflerinden birisi olduğunu söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre şimdiye kadar kendi uydularını uzaya gönderen Arap ülkeleri arasında Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas, Cezayir, Katar ve Irak bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15871 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, suriye ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim