Anlık Bildirim

Facebook ve BTK kesintiler ile ilgili açıklama yayınladı

Facebook ve BTK kesintiler ile ilgili açıklama yayınladı
Dün sosyal medya platformu Facebook'un Türkiye'den gelen karar ile Hz. Muhammed'e hakaret içeren sayfaları engellediğini https://www.donanimhaber.com/web-siteleri/haberleri/Facebook-Turkiyenin-istedigi-sayfalari-engelledi.htm" " target="_blank">bu bağlantıda sizlerle paylaşmıştık.Bu sabah Facebook ve Instagrama erişim sıkıntısı yaşanması ise kullanıcıların aklına ilk olarak ilgili Facebook'un belirtilen içerikleri kaldırmaması durumunda siteye erişimin engelleneceği kararını getirdi. 

Sadece Türkiye değil bir çok ülkede erişim problemleri yaşayan iki platform ile ilgili siber saldırı söylentileri dolaşırken Facebook konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada herhangi bir saldırının söz konusu olmadığı ve yeni yapılan bir değişikliğin sistemi etkilemesiyle kullanıcıların erişim sıkıntısı yaşadığı belirtildi. 

Türk kullanıcıların siteye erişimin engellendiğini düşünmesi üzerine BTK'da bir açıklama yayınladı. BTK ise açıklamasında sitelere ilişkin herhangi bir erişim engelinin bulunmadığı ve erişim sıkıntısının paylaşım sitelerinden kaynaklı olduğunu söyledi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim