Anlık Bildirim

Google arama sonuçları, Google Play Store ile entegre oluyor

Arama sonuçlarından Android uygulamalarının doğrudan telefonlara indirilebilmesi için çalışmalar yürüten Google, test aşamasına aldığı işlemi yakında tüm kullanıcılara açabilir.
Google’da Android’li cihazlarınız için bir uygulama veya oyun arattığınızda uygulamaların kendi künyesi ile Snippet işlevleri kullanılarak listelenmesi uzunca bir süredir zaten kullanımdaydı. Üstelik Google, Play Store için bu desteği kapsamlı bilgiler ile sunsa da AppStore için de çekebildiği bilgiler ışığında özel bir yapı sağlıyordu.

Şimdi Android için bu desteği, Apple’ın da yaptığı gibi genişleten Google, içeriklerin doğrudan arama sonuçları içinden yüklenebilmesine imkan tanıyacak. Bu doğrultuda Google’da bir arama yaptığınızda uygulamaların indirme bağlantısına tıkladığınızda, Google Play Store’a yönlendirilmeden veya telefonda mağaza uygulamasının açılmasına gerek kalmadan, uygulama izinlerinin olduğu ekran karşınıza gelecek. Sonrasında onay verirseniz de uygulama telefonunuza indirilebilecek. Bu sayede birkaç tane sekmeyi aradan çıkararak hızlıca uygulamayı indirmiş olacaksınız. Tabi uygulama ücretli ise yine Google Play Store’a yönlendirme sağlanacak.

Bu özellik henüz tüm kullanıcılara açılmış değil ve tüm uygulamalar için kullanılabilir durumda değil. Google hali hazırda bu özellik odağında bir dizi testler yürütüyor. Bir aksilik olmadığı takdirde ilerleyen günlerde tüm kullanıcılara hizmet sunulmuş hale gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim