Anlık Bildirim

Twitter şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye toplamda en çok istek gönderen 2. ülke oldu

Twitter geçtiğimiz günlerde yeni şeffaflık raporunu yayınladı. Hükümetlerin farklı sebeplerle kullanıcı bilgilerine ulaşmak istemesinin detaylarına yer verilen raporda kullanıcı bilgilerine ulaşma, iç
Twitter şeffaflık raporunu yayınladı, Türkiye toplamda en çok istek gönderen 2. ülke oldu
Twitter geçtiğimiz günlerde yeni şeffaflık raporunu yayınladı. Hükümetlerin farklı sebeplerle kullanıcı bilgilerine ulaşmak istemesinin detaylarına yer verilen raporda kullanıcı bilgilerine ulaşma, içerik kaldırma ve telif hakkı konularında toplamda en çok istek gönderen ABD oldu, Türkiye ikinci sırada yer aldı.
Genel olarak hükümet talepleri %40'lık bir artış gösterirken artışların en çok yaşandığı ülkeler Türkiye, ABD ve Rusya oldu. Hesap bilgilerine ulaşma konusunda Rusya ilk defa bu dönemde talepte bulunurken Türkiye'den gelen taleplerin %150 arttığı belirtildi. Rusya ve Türkiye ile hiç bir bilgi paylaşılmadığı açıklanırken ABD'den gelen taleplerin %29 arttığı ve uyumluluğun da %8 arttığı açıklandı. ABD kullanıcı bilgilerini en çok talep eden ülke olurken Türkiye 356, Japonya 288 talep isteği gönderdi.
Twitterdan en çok içerik kaldırılmasını isteyen ülke ise Türkiye oldu. İçerik kaldırma konusunda genel anlamda %84'lük bir artış görülürken Türkiye 477 adet içeriğin kaldırılmasını talep etti. Türkiye'yi 91 içerik kaldırma talebi ile Rusya izlerken Almanya bu konuda 43 talep gönderdi. Türkiye'den gönderilen içerik silme taleplerinin geneli hükümet yetkililerine hakaret edildiği iddiasıyla iletildiği bildirildi. Türkiye'den gönderilen taleplerle her içerik ile ilgili itirazda bulunulduğu açıklandı. İtirazların %80'i reddedilirken %5'i kabul edildi, %15'lik bölümün ise hala sonuç beklediği açıklandı. Mahkeme kararı tebliğ edilmeden hiç bir içeriğin kaldırılmadığı belirtildi.

Amerika'da NSA gibi kuruluşların taleplerine şeffaflık raporunda yer verilmediği ancak Twitter'ın bu konu ile ilgili bir dava açtığı da belirtildi. Dileyen kullanıcılar tüm ülkelerin verilerini https://transparency.twitter.com/ adresinden inceleyebilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4743 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Türkiye Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim