Anlık Bildirim

Samsung, yazıcı bölümünü HP’ye satıyor

Yazıcı pazarında uzun yıllardır faaliyet gösteren Samsung, daha etkili olduğu pazarlara yoğunlaşmak amacıyla yazıcı bölümünü patentleriyle birlikte HP’ye satma kararı aldı.

Son günlerde patlayan Galaxy Note 7 modelleri nedeniyle gündemden düşmeyen Samsung, masaüstü cephesinde önemli bir gelişmeye imza atıyor. Yıllardır ev veya ofislerimizi süsleyen Samsung yazıcılar artık elden çıkarılıyor.

Son dönemde yazıcı pazarının durgunlaşmaya başlaması üreticileri de farklı arayışlar içerisine itiyordu. Samsung da bu sektöre daha fazla yatırım yapmak istemediği için yazıcı bölümünü komple HP’ye satma kararı aldı. Peki düşen pazarda HP ne tür bir avantaj elde edecek?

Pazarda HP

Aslında HP’nin iki önemli avantajı var. Hali hazırda masaüstü yazıcı pazarında yüzde 46 ile lider olan firma, A3 tipi yazıcı segmentinde ağırlığını arttırmak istiyordu. Yıllık olarak 55 milyar dolar civarında bir hacme ulaşan bu segmentte büyümek elbette durgunluğu atlatacak en önemli faktör. Samsung da özellike A3 segmentine aktif olduğu için HP’nin elini güçlendiriyor.

Diğer taraftan HP’nin lazer yazıcılarında kullandığı motor Canon tarafından üretiliyordu ve firma bağımsız değildi. Samsung ise kendi lazer yazıcı motorlarını üretebiliyordu. Artık HP de kendi yazıcı motorlarını üretmeye başlayacak ve harici firmalara bağımlılık da ortadan kalkmış olacak.

Samsung, satış karşılığında 1.05 milyar dolar nakit elde etmiş olacak. 12 ay içerisinde tamamlanması beklenen satış sonrasında ise Samsung, 100-300 milyon dolar arasında değişen bir meblağa HP hisseleri satın alacak. Yani aslında net miktar 700-800 milyon dolar arasında değişecek.

HP satın alım ile birlikte yaklaşık 6500 Samsung patentini de bünyesine katacak. Samsung’un yazıcı pazarında yüzde 4 payı olmasına rağmen yaklaşık 6000 çalışanı vardı. HP ise 1500 çalışana sahipti Böylece toplamda 7500 civarında bir iş gücü ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere yazıcı pazarında üreticiler asıl karlarını toner ve kartuş satışlarından elde ediyor. Bununla birlikte son çeyrekte HP yazıcı satışları yüzde 10, mürekkep satışları da yüzde 18 oranında düşüş gösterdi. Samsung da yüzde 8.9 civarında düşüş yaşamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10557 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung printer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim