Anlık Bildirim

5 Dolarlık bilgisayar nasıl 150 Dolar oldu?

5 dolarlık mini bilgisayar Raspberry Pi Zero, 24 saatte rekor bir ilgi gördü ve tüm stoklar tükendi. Adeta karaborsaya düşen bilgisayarın fiyatı 24 saat içinde 150 Dolar’a kadar yükseldi.
 
5 Dolarlık bilgisayar nasıl 150 Dolar oldu?
Sizlere burada yer alan yazımızda Raspberry Pi Zero’dan bahsetmiştik. Özellikle maddi olanaklı kısıtlı geliştiriciler ve DIY projeleri için öncelikli tercih edilenler listesinde ilk sırada yer alan Raspberry Pi, Zero adı verilen yeni modeli ile hem fiyat hem de boyut olarak hayranlık uyandırmayı başardı.
65mm x 30mm x 5mm ebatlarındaki mini bilgisayar, son 24 saatte 20.000 adete ulaşan bir satış rakamıyla ses getirdi. Satışların 10.000 adete yakını, MagPi adlı dergi yoluyla gerçekleşti. Derginin 40. sayısının yanında Raspberry Pi Zero hediye edildi.

Raspberry Pi 1 Model A+ ile yaklaşık olarak aynı donanımsal özelliklere sahip olan Pi Zero’yu şu anda temin edebilmenin iki yolu var. Birincisi alt aylık MagPi aboneliği başlatmak ki onun da fiyatı yaklaşık 70 Dolar. Bir diğer seçenek ise Ebay’deki satıcılar. Orada da fiyat deyim yerindeyse karaborsa olmuş durumda. 20 Dolar’dan 150 Dolar’a kadar değişen rakamlarla karşılaşabiliyorsunuz. Hatta Raspberry Pi Zero hediyeli derginin 40. sayısı 90 Dolar’a kadar çıkabiliyor.

Raspberry Pi Zero, 1GHz Broadcom BCM2835 işlemci, çift çekirdekli VideoCore IV grafik birimi, 512MB RAM, mini HDMI üzerinden 1080p video çıkışı, HDMI üzerinden ses çıkış desteği, microUSB portu, microSD kart yuvası, 40 bacaklı GPIO birimi gibi teknik detaylara sahip.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12005 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
raspberry, raspberry pi zero ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim