Anlık Bildirim

Alibaba robotları otellerde hizmet verecek

Yapay zekâ teknolojilerine büyük yatırımlar yapan Alibaba, robotlarını otel hizmetlerinde kullanmaya başladı. Robotlar müşterilere basit anlamda hizmetler sunacak.

Son yıllarda robot teknolojilerinde önemli gelişmeler yaşandı ve artık yavaş yavaş gündelik hayata adapte olmaya başladılar. Alibaba yeni robotlarını Çin’deki otellerde denemeye hazırlanıyor.

Alibaba robotları neler sunuyor?

Alibaba Artificial Intelligence (AI) Laboratuvarlarında tasarlanan robotlar firmanın AliGenie yapay zekâ yazılımını kullanıyor. AliGenie firmanın akıllı hoparlörüne hayat veren TmallGenie yazılımını temel alıyor.

Alibaba robotları müşteriler ile sesli komut, dokunmatik ekran ve el hareketleri üzerinden etkileşime geçiyor. Siparişleri alıyor, yemek ve çamaşır yıkama hizmeti sunuyor.

Alibaba robotları tam bir insansı robot değil. Oval şeklinde ve alüminyum alaşımdan imal edilmiş. Boyu yaklaşık 1 metre olan robot saniyede 1 metre hızla ilerliyor. Farklı sensörler ile çevresini tarayan robot elde ettiği verileri anında işliyor ve hızlı bir şekilde yanıt veriyor.

Alibaba yeni robotlarını sadece otellerde kullanmak istemiyor. Hastaneler, restoranlar ve ofis hizmetlerinde de robotların başarılı bir şekilde insanlara yardımcı olacağını düşünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim