Anlık Bildirim

Bill Gates: Çalışanlarımın araba plakalarını bile ezberlemiştim

Haftasonları bile çalışan Bill Gates bazen otoparka bakıp hangi çalışanının daha fazla çalıştığını anlamak için arabaların plakalarını bile ezberlemeye başlamış.
Bill Gates: Çalışanlarımın araba plakalarını bile ezberlemiştim
 
Bugün teknoloji dünyasının tepesinde bulunan isimlerin bir zamanlar gecesini gündüzüne verip çalıştığını tahmin edebiliyoruz. Bu isimler arasında Microsoft'un kurucularından Bill Gates de bulunuyor. Gates bir zamanlar haftasonları bile çok sıkı şekilde çalıştığını söylüyor. Bill Gates'in BBC'ye verdiği röportajdaki şu sözleri dikkat çekici.
"Haftasonları da çalışıyordum. Tatil kavramına pek inanmazdım. Kendi çalışma standartlarımı diğerlerine de dayatmama konusunda pek özenli değildim. Herkesin arabasının plakasını ezberlemiştim ve park alanına bakıp kimin gelip kimin gittiğini anlayabiliyordum. Şirket belli bir büyüklüğe gelince ise daha rahat davranmaya başladım."
Röportajda Gates'in çalışanlarına Microsoft'un ilk yıllarında düşük ücretler verme konusunda ün yapmış olmasına da değinildi. Gates düşük ücretleri saymazsak hiç de acımasız bir patron olmadığı belirtiyor. Uzun çalışma saatleri ve düşük ücret sanırım çalışanların o yıllarda patronlarına çok da büyük sempatiyle bakmadıklarına işaret ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6441 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, bill gates ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim