Anlık Bildirim

Google'ın son iki bacaklı robotu göründüğünden daha etkileyici

Alphabet'in Tokyo Üniversitesi'ndeki robot laboratuvarı, yeni bir iki ayaklı robot ortaya çıkardı. İlk bakışta yenilikçi görünmeyen robot, yetenekleriyle izleyenleri etkilemeyi başardı.
Bu ayın başlarında Alphabet'in en bilindik robotik şirketi olan Boston Dynamics'i satmaya hazırlandığını duymuştuk. Ancak firmanın bu alandaki tüm girişimleri sadece bu şirketle sınırlı değil. Alphabet aynı zamanda Tokyo Üniversitesi'nde oluşturulan Schaft isimli bir robot laboratuvarının da sahibi. Söz konusu birim Japonya'da düzenlenen 2016 Yeni Ekonomi Zirvesi'nde bazı çalışmalarını sergiledi.
Ortaya çıkarılan iki ayaklı robot demosu aslında ilk bakışta çok da yenilikçi görünmüyor. Ancak Schaft ekibi, odaların arasında gezinme ve merdivenden inip çıkma gibi aslında önemli sayılabilecek sorunların üstesinden gelmiş gibi görünüyor. Peki henüz bir isme sahip olmayan robot tam olarak neler yapabiliyor? Dengesini kaybetmeden başarılı bir şekilde yürüyebildiği gibi 60 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Ayrıca farklı arazi tipleri arasında zorlanmadan gezinebilme yeteneklerine de sahip.
Konferans esnasında gerçekleştirilen kısa sunumun en önemli parçası da robotun, ayakları altına itilen metal çubuk üzerinde kaydıktan sonra dengesini sağlamayı başararak toparlanabilmesi oldu. Aşağıda yer alan videoyu izleyerek Google'ın en son iki ayaklı robotunun aslında göründüğünden çok daha etkileyici olduğuna şahit olabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7576 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim