Anlık Bildirim

Apple, Fransız yapay zeka şirketi Datakalab'ı satın aldı

Apple, iOS 18'de sunmayı planladığı üretken yapay zeka özellikleri için çalışmalarını sessizce sürdürüyor. Şirketin son olarak Fransız yapay zeka girişimi Datakalab'ı satın aldığı ortaya çıktı.

Apple, Fransız yapay zeka şirketi Datakalab'ı satın aldı Tam Boyutta Gör

Apple, yapay zeka alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin son olarak Fransız yapay zeka girişimi Datakalab'ı satın aldığı ortaya çıktı. Challenges dergisinin verdiği bilgiye göre Datakalab, 17 Aralık 2023 tarihinde gizlice Apple bünyesine dahil oldu.

Satın alma operasyonunun finansal detayları açıklanmadı ancak uzmanlar bunu oldukça önemli bir hamle olarak değerlendiriyor. Datakalab, 2017 yılında Xavier ve Lucas Fischer kardeşler tarafından kuruldu. İlk olarak yüz analizi üzerine çalışan firmanın teknolojisi Covid-19 salgını sırasında maske takılıp takılmadığını ve sinema izleyicilerinin duygularını ölçmek için kullanıldı.

Apple, Fransız yapay zeka şirketi Datakalab'ı satın aldı Tam Boyutta Gör

Apple algoritma sıkıştırma teknolojisiyle ilgileniyor

Apple'ın ilgilendiği şey ise algoritma sıkıştırma tarafı. Datakalab, 2022 yılında strateji değişikliği yaparak yapay zeka algoritmalarının sıkıştırılmasına odaklanma kararı aldı. Şirket yeni bir yöntem geliştirerek hesaplamaların karmaşıklığını azaltmayı ve cihazlar üzerinde yapay zeka işlemlerinin daha hızlı gerçekleşmesini sağlamayı başardı.

Bu gelişme iOS 18'de yerel bir dil modeli çalıştırmayı planlayan Apple için oldukça önemli. Zira şirket yapay zekanın internet ve uzak sunuculara ihtiyaç duymadan cihazda çalışmasını istiyor. Datakalab'ın teknolojisi sayesinde Apple bu hedefe daha kolay ulaşabilecek ve kullanıcılara daha hızlı ve gecikmesiz bir yapay zeka deneyimi sunması mümkün olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim