Anlık Bildirim

Elektrikli Ford E-Transit'e büyük batarya dopingi: 402 km'ye kadar menzil

Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretilerek Avrupa'ya ihraç edilen %100 elektrikli Ford Transit, 2025 itibarıyla devreye girecek olan yeni batarya paketiyle daha uzun menzil sunacak.
Elektrikli Ford E-Transit'e büyük batarya dopingi Tam Boyutta Gör
89 kWsa kapasiteye sahip olan yeni batarya paketi, artırılmış menzilli versiyonda standart olarak sunulacak. Bu seçenek, elektrikli ticari modelin menzilini yüzde 28 oranında artırarak 402 kilometreye kadar yükseltecek. Ford, yeni versiyonun kırsal bölgelerde, daha soğuk iklimlerde ve otoyol sürüşünün yoğun olduğu alanlarda faaliyet gösteren filolar için tasarlandığını açıkladı. 

Gelecek güncelleme ile kullanıcılar sadece uzun menzilin değil daha hızlı şarj sürelerinin de tadını çıkaracak. Artırılmış menzil versiyonunda AC şarj kapasitesi 11 kW'tan 22 kW'a çıkarılırken, elektrikli ticarinin tam şarj süresini de 6 saatten kısa süreye iniyor.

Elektrikli Ford E-Transit'e büyük batarya dopingi Tam Boyutta Gör
DC hızlı şarj kapasitesi ise 115 kW'tan 180 kW'a yükseltilerek %10-80 dolum süresi 28 dakikaya düşüyor. Artırılan kapasite sayesinde 10 dakika şarjla 116 km menzil elde edilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak özellikle soğuk havalarda verimliliği artıran ısı pompasının artırılmış menzilli versiyonlarda standart olarak sunulacağını da belirtelim.

Elektrikli Ford Transit ile ilgili bir diğer önemli yenilik de artık doğrudan fabrikada minibüs dönüşümünün yapılabilecek olması. Türkiye'de yapılacak olan bu dönüşüm ile 15 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip elektrikli Ford Transit minibüslerin taksi ve servis şirketleri tarafından yolcu taşımada da kullanılabilmesi sağlanıyor.

%100 elektrikli Ford E-Transit modelleri Türkiye'de 1.996.800 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1895 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, e-transit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim