Anlık Bildirim

Google, yapay zeka modeli Gemini Nano'yu Chrome 126'ya entegre edecek

Google metin üretebilen yapay zeka modeli Gemini Nano'yu Chrome 126 tarayıcısına entegre edecek. Cihazda yerel olarak çalışacak yapay zeka, daha hızlı ve daha güvenli bir veri işleme sunacak.
Google, Gemini Nano'yu Chrome 126'ya entegre edecek Tam Boyutta Gör
Arama devi Google, geçtiğimiz günlerde I/O 2024 geliştirici konferansını gerçekleştirmişti. Yapay zeka alanındaki en son ilerlemelerini gözler önüne seren şirket, metin oluşturma gibi görevleri yerine getirebilen yapay zeka modeli Gemini Nano'yu Chrome 126 sürümü itibarıyla tarayıcısına entegre edecek.

Geçen yıl sadece Pixel 8 serisi telefonlarda sunulan Gemini Nano'nun Chrome tarayıcısında çalışacak şekilde optimize edildiği belirtiliyor. Chrome 126'da kullanıcılar Gemini Nano'yu ürün yorumları, sosyal medya gönderileri ve diğer metin türlerini oluşturmak için kullanabilecekler. Yapay zeka web üzerinde metin girilebilecek her yerde yazım yardımı sağlayabilecek.

Google, Gemini Nano'yu Chrome 126'ya entegre edecek Tam Boyutta Gör

Geliştiricilere de yarayacak

Gemini Nano'nun en önemli özelliği, cihazda yerel olarak çalışabilmesi. Bu sayede hem daha hızlı hem de daha güvenli bir veri işlemeye olanak tanıyor. Bu arada rakip Microsoft Edge'deki Copilot teknolojisinin bulut üzerinden çalıştığını hatırlatalım.

Gemini'nin geliştiricilere de faydası olacak. Geliştiriciler, Chrome DevTools üzerinden hata ayıklama ve uygulama optimizasyonu için yapay zekadan faydalanabilecekler. Hatta söz konusu hatalara ilişkin açıklamalar ve bunların nasıl düzeltileceğine dair öneri almaları da mümkün olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim