Anlık Bildirim

Hyundai'nin yeni cam filmi, araç içi sıcaklığı 22 dereceye kadar düşürüyor!

Hyundai'nin geliştirdiği Nano Cooling Film ile araç içi sıcaklık 22 dereceye kadar düşürülebiliyor. Şirket, yakında seri üretime girecek filmin devrim niteliğinde olduğunu söylüyor.
Hyundai'nin yeni cam filmi, sıcaklığı 22 derece düşürüyor! Tam Boyutta Gör
Hyundai, ilk olarak geçen yaz duyurduğu Nano Cooling Film'ini test ediyor. Şirket, etkileyici soğutma performansı sunan cam filmini devrim niteliğinde olarak tanımlıyor.

Hyundai, geliştirdiği cam filminin gerçek dünya koşullarındaki performansını göstermek için Pakistan'ın Lahor kentindeki 70 araca uyguladı. Yaz aylarında hava sıcaklığı 50°C'lere çıkan kent, bahar aylarında dahi sıcak havasıyla test için uygun bir şehir. 

Hyundai'nin yeni cam filmi, sıcaklığı 22 derece düşürüyor! Tam Boyutta Gör

Geleneksel cam filmlerinden çok daha etkili

Koreli üretici, Nano Soğutma Filmini geleneksel siyah filmlerle kıyaslayarak, sürücünün kafasının çevresindeki hava sıcaklığını 10,98°C'ye kadar düşürdüğünü belirtti. Herhangi bir filmin uygulanmadığı duruma göre ise sıcaklığın 12,33°C'ye kadar azaldığını açıkladı. Nano film, araç içi yüzey sıcaklığında ise daha iyi performans sergiledi. Geleneksel filmlere göre 15,38°C, filmsiz cama göre ise 22°C'lik sıcaklık düşüşü gerçekleştirerek etkinliğini ortaya koydu.

Hyundai, Nano Soğutma Filminin dış kaynaktan gelen ısıyı engellemenin yanında, içerideki ısının da kaçmasına izin verdiğini söylüyor. Filmin dış katmanı, orta kızılötesi dalga boylarında ısıyı aracın içinden dışına doğru yayarken, içteki iki katman, gelen ısıyı kızılötesine yakın dalga boylarında yansıtarak içeriye ulaşan toplam ısı miktarını azaltıyor.

Hyundai ayrıca filmin daha iyi sonuç vermesi için geleneksel koyu renkli filmlerle birlikte uygulanabileceğini de belirtti. Şirket, filmin son testlerden geçtiğini ve yakında seri üretime gireceğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12965 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hyundai, cam filmi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim