Anlık Bildirim

Microsoft Edge'e RAM sınırlama özelliği geliyor

Microsoft Edge'in yüksek RAM kullanımından şikayetçiyseniz size harika bir haberimiz var; İnternet tarayıcının kullandığı bellek miktarı üzerinde daha fazla kontrol sağlayan bir özellik geliyor.
microsoft edge ram sınırı Tam Boyutta Gör
Microsoft, Edge tarayıcının kullandığı RAM miktarını azaltmanın bir yolu olarak yeni kaynak kontrolleri özelliğini kullanıma sunuyor. Oyun sırasında kaynak tüketimini azaltan mevcut verimlilik modunu temel alan “kaynak kontrolü”, kullanıcının Edge için belirli bir RAM sınırı belirlemesine olanak tanıyor. Bu özellik, Microsoft Edge beta 125 sürümünde kullanıma sunuldu.

Microsoft Edge kaynak kontrolleri özelliği nasıl kullanılır?

Microsoft Edge’e RAM sınırı koymak için; Ayarlar - Sistem ve performans’a gidin, “Performansınızı yönetin” altında kaynak kontrollerini etkinleştirin. Kaynak kontrolleri varsayılan olarak yalnızca oyun sırasında açılacak şekilde ayarlı ancak dilerseniz her zaman seçeneğine tıklayarak oyun oynamadığınız zamanlarda da Edge’in daha az RAM tüketmesini sağlayabilirsiniz. Kenar çubuğundan RAM kullanımını takip etmek, verimlilik modunu değiştirmek mümkün.

Microsoft Edge kullanıcısıysanız, özellikle bilgisayarda oyun oynayan biriyseniz, bu yeni kaynak kontrolü özelliğini kesinlikle denemelisiniz. Yeni özellik sadece oyun oynarken değil aynı zamanda genel sistem performansını yönetmede de faydalı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim