Anlık Bildirim

Ucuzlayan Tesla Model Y, 2,6 milyon TL’ye yükseldi: Peki neden?

Tesla, Türkiye’ye özel yeni bir Model Y versiyonunu piyasaya sürerek satış fiyatında çok ciddi bir indirim yapmıştı. Ancak bugün Model Y’nin 2,6 milyon TL’ye yükseldiği görüldü. Peki neden?
Ucuzlayan Tesla Model Y, 2,6 milyon TL’ye yükseldi: Peki neden? Tam Boyutta Gör
Tesla, geçtiğimiz hafta itibariyle Türkiye’ye özel olan en ucuz Tesla Model Y otomobilini piyasaya sürdü. Tesla, yeni Model Y aracını Türkiye’deki yüzde 10’luk ÖTV dilimine uygun hale getirmek için motor gücünde kısıtlamalar yapmıştı. 159kW’lık bu Model Y, yaklaşık olarak 1,8 milyon TL fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Ancak bugün itibariyle Model Y’nin fiyatı 2,6 milyon TL olarak görülüyor. Ancak bu fiili bir fiyat artışı olmayabilir.

Tesla Model Y zamlanmadı

Tesla’nın sipariş sayfasına baktığımızda Model Y konfigürasyonunda herhangi bir değişiklik olmadığını görüyoruz: 455 km WLTP menzil, 0'dan 100’e 7.5 saniye ve 217 km/s azami hız. Model Y’de standart tüm özellikler (koltuk ısıtma, internet bağlantısı, uygulama kullanımı, premium ses sistemi vb.) de yine aynı şekilde bulunuyor.

Ucuzlayan Tesla Model Y, 2,6 milyon TL’ye yükseldi: Peki neden? Tam Boyutta Gör
İlk bakışta 2,6 milyon TL bir fiyat artışı gibi görünse de sipariş verilmeye çalışıldığında ilgili araçtan yüzde 60 ÖTV alındığı görülüyor. Dolayısıyla burada sistemsel bir hatanın olması oldukça muhtemel görünüyor.

Bu içeriğin hazırlandığı anda gazeteci Emre Özpeynirci de bu konuya değinen bir paylaşımda bulunduğu. Özpeynirci, Tesla Model Y’nin fiyatında artış olmadığını, sistemsel bir hatanın oluştuğunu ve firmanın bunu düzeltmeye çalıştığını belirtti. Dolayısıyla muhtemelen birkaç saat içerisinde site arayüzündeki fiyatı bilgisi yeniden 1.791.451 TL olarak görülecektir.

Güncelleme: Saat 14:02 itibarıyla ilgili sorun düzeltildi.

Kaynakça https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#payment https://twitter.com/eozpeynirci/status/1782290093128007694 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34343 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim