Anlık Bildirim

Yeni Mac Mini, M4 işlemciyle gelecek

Apple'ın M3 işlemcili Mac Mini modelini test ettiği söyleniyordu ancak yeni bir rapora göre, yeni Mac Mini, yapay zeka odaklı M4 çiple gelecek.                  
Apple yeni Mac Mini M4 işlemci Tam Boyutta Gör
MacBook Air, MacBook Pro ve iMac Apple M3 işlemciyle güncellendi. M3 Mac Mini’nin de gelmesi bekleniyordu ancak Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, yeni Mac Mini’de yapay zeka özellikleriyle öne çıkacağı söylenen M4 işlemciyi kullanacak.

Gurman, Apple’ın Mac Mini’yi M3 işlemciyle yenilemesini beklemediğini açıkladı. Apple, Mac Mini’yi en son Ocak 2023’te M2 ve M2 Pro çiple yeniledi. Ek Thunderbolt 4 portları, HDMI 2.1 portu, WiFi 6E, Bluetooth 5.3 desteği gibi yenilikler getirdi.

M4 Mac Mini ne zaman çıkacak?

Apple’ın M4 ve M4 Pro işlemcisine sahip yeni Mac Mini modellerini 2024 sonu 2025 başı arasında piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni nesil Mac Mini’nin M4 dışında herhangi bir donanım değişikliğine sahip olup olmayacağı belli değil. M4’ün yapay zekaya yönelik iyileştirmelerin yanı sıra Neural Engine bileşeninde büyük yükseltmeler alacağı düşünülüyor.

M1’in tanıtılmasından bu yana Apple, bazı modellerin sürümlerini kademeli olarak yükseltti. Örneğin; iMac, 2023 sonunda M3 işlemciye yükseltildi, M2 atlandı. Mac Studio, Mac Pro, Mac Mini şu anda M2 işlemciyle geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim