Anlık Bildirim

Çin'in uzay aracından inanılmaz Dünya ve Ay görüntüsü

Chang'e 4 göreviyle Ay'ı yüzeyden keşfeden Çin, Longjiang-2 uydusuyla da yörüngeden gözlemlerine devam ediyor. Longjiang-2, Dünya ve Ay'ı aynı karede görüntüledi.
Çin'in uzay aracından inanılmaz Dünya ve Ay görüntüsü
 
Cin Ulusal Uzay İdaresi'nin geçtiğimiz yıl Ay'ın yörüngesine yerleştirdiği Longjiang-2 uydusu, Yeryüzü'ne çok güzel fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Longjiang-2 bu sefer de Ay'ın uzak yüzü ve Dünya'yı aynı karede görebildiğimiz muhteşem bir fotoğraf yakaladı.

Longjiang-2, 2018'in Haziran ayında Queqiao uydusuyla birlikte Ay'ın yörüngesine yerleştirilmişti. Bu uydular Chang'e 4 görevinin bir parçası. Ay-Dünya arasındaki bir Lagrange noktasına yerleşen Queqiao, şu anda Ay'ın uzak yüzünü direkt olarak görebildiği bir bölgede yer alıyor. Queqiao burada Chang'e 4 uzay aracıyla Dünya arasında bir köprü görevi görüyor.

Longjiang-2 ise Queqiao'dan farklı olarak daha çok Ay'ı gözlemlemekle görevli. Yukarıdaki gibi fotoğraflar çekip bazı gözlemler gerçekleştiriyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi tarafından yapılan açıklamalarda Chang'e 4 görevinin inişi sırasında uydunun yaklaşık 1 ay boyunca uyku moduna alındığı söylenmişti. 13 Ocak'ta tekrar aktif hale gelen uydu Ay ve Dünya fotoğrafını ise 3 Şubat'ta yakalamış.

Orijinal fotoğrafın 640x480 piksel çözünürlüğünde ve 16 kilobayt boyutunda olduğu belirtiliyor. Fotoğrafı Hollanda'daki Dwingeloo Radyo Teleskobu ekibi indirmiş. Burada görev yapan Tammo Jan Dijkema, 16 kilobaytlık verinin indirilmesi için 20 dakika beklediklerini söylüyor. Yani dakikada 1 kilobayttan daha yavaş bir bağlantı var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17584 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Çin Ulusal Uzay İdaresi, uzay araştırmaları ve
2 etiket daha chang'e 4 Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim