Anlık Bildirim
 
Nvidia’nın yeni nesil GPU’sunu sistemlerde yer ayırmak isteyen fakat bütçe sıkıntısı yaşayan kullanıcılara yönelik konumlandırılan GTX 1650 bugün itibariyle satışa sunuldu. Modelin fiyat segmenti dikkat çekici.

GTX 1650’nin teknik detaylarını aktaralım öncelikle. TU-300 yongasının kırpılmış halini kalbinde barındıran GTX 1650 bu haliyle 896 CUDA çekirdeği, 56 TMU ve 32 ROP birimine sahip. 1485 MHz’de görev yapan 12 nm yonga gerektiğinde 1665 MHz’e yükselebiliyor.
4 GB kapasiteli GDDR5 belleklerse 8 Gbps efektif frekansa ve 128 bit bellek veriyoluna sahip. Dolayısıyla bant genişliği 128 GB/s seviyesinde. 75 watt TDP’ye sahip yeni kart ekstra güç girişi gerektirmezken özelleşmiş tasarımlı modellerde 6 pin güç konnektörüne rastlamak mümkün

 
GTX 1650 tercih edilir mi? 
 

Fiyat olarak 149$ çıkış fiyatı belirtilmiş ancak bu fiyata tek fanlı çözümler alınabiliyor. Biraz kaslı olsun derseniz 180 dolara doğru yükseliyorsunuz. Şu anda sistem toplamak isteyen ve ekran kartına 150-200 dolar gibi bir bütçe ayırabilen kullanıcıların aklındaki soru belli: GTX 1650 almaya değer mi?
Öncelikle şunu belirtelim, normalde bir kart satışa sunulmadan önce Nvidia örnek kartlarını inceleme ekiplerine gönderir. Kartla birlikte erken sürüm bir sürücü de sağlayan firma bu sayede kullanıcıların model hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Buna karşın bu sefer farklı bir durum söz konusu.
Evet, Nvidia giriş seviyesi modellerinde şimdiye kadar üst segment kartlarında olduğu gibi yüksek bir tanıtım gayretinde bulunmadı ancak bu sefer gelen haberlere göre teknoloji camiası Nvidia'dan kartın görsellerini ve çeşitli bilgilerini edinmekte dahi güçlük çekmiş.

Nvidia inceleme ekiplerine örnek kart göndermedi, sürücü bugün yayınlandı! 

Ayrıca önceden örnek bir model gönderimi ise yapılmamış. Öyle ki Nvidia, GTX 1650 için sürücü desteğini dahi bugün modelin satışa sunulmasıyla birlikte verdi. Yani elimizde herhangi bir inceleme verisi yok. Şu anlık yapacağımız tek şey varsayımda bulunmak. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde yağmur yağarcasına incelemeler yayınlanacaktır. Nvidia'nın neden daha önce olduğu gibi GTX 1650'yi incelenmesi için çeşitli test ekiplerine göndermediği ve sürücüsünü indirmeye sunmakta bu denli yavaşlık içerisinde olduğu merak konusu.
Tahminlere gelirsek, GTX 1650 RX 570'ten daha yavaş konumda görünüyor. 4 GB olmasa dahi en kötü ihtimalle 8 GB'lık RX 570 GTX 1650'den daha doğru bir tercih olacağa benziyor. Ayrıca yeni Turing çözümü, GTX 1050 Ti'dan daha hızlı olacak.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere tahiminlere göre eğer aceleniz varsa RX 570 8 GB oldukça yerinde bir seçim olacaktır. 150-170$ aralığında güzel modeller bulunabiliyor. İndirimleri takip ederseniz 150’nin altına da getirilebilir. 4 GB bellek kapasitesine sahip modellerde 120 dolara kadar fırsatlar yakalamak mümkün. RX 570’in bu karttan çok daha güçlü olduğu aşikar. Hatta RX 580 8 GB alabiliyorsanız çok daha iyi-ki bu aralıkta yine 8 GB versiyonu rahatlıkla bulunuyor.
Diğer taraftan vakti olanlar içinse bu yaz gibi duyurulması beklenen Navi kesinlikle beklemeye değer gibi duruyor. Tabi bu fiyat segmentindeki modeller için senenin sonuna kendinizi hazırlayın.
Son olarak güç tüketimi benim için önemli diyen, güç kaynağı masrafına girmek istemeyen ya da kompakt bir kasaya sahip kullanıcılar için RX 570’i seçerken bir kere düşünmeleri gerektiğini hatırlatalım zira GTX 1650 ekstra güç beslemesine bile ihtiyaç duymayan bir model. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak ilk incelemelerle durum daha da netleşecektir. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11280 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, turing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim